Stemmingsbeeld
Maandag 02-02-04 13.45 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX nog steeds in smalle trading range

De euro heeft tot tweemaal toe een lagere top gevormd, maar nog geen lagere bodem. De euro bevindt zich duidelijk in een wat bredere dalende vlagformatie en heeft daarmee de neiging om verder te dalen. Belandt deze onder de steun op 1,2311 dollar, dan breekt deze uit de middellange termijn uptrend en kan deze verder dalen naar de hier eerder genoemde Fibonacci-niveauís op 1,18-1,21 dollar. Dat correspondeert precies met een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,19 en dat ligt ruim 4 % lager dan nu. Duidelijk is dat het herstel van de dollar een bodem legt onder de AEX, ondanks de correctie op WallStreet.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Heen en weer geslingerd door een sterk op en neergaande euro beweegt de AEX zich al ruim twee weken in een smalle trading range tussen 353,46 en 360,4 met een uitschieter dinsdag omhoog naar 360,8 en vrijdag een uitschieter omlaag naar 352,67. Dit is een duidelijke consolidatiefase na de eerdere stijging. Er stroomt momenteel veel geld naar de markt, maar beleggers aarzelen nog altijd. Dit consolidatiepatroon wordt vaak gevolgd door een grote uitbraak omhoog of omlaag. Gezien de krachtige uptrend verwachten we een opwaartse uitbraak met als koersdoel 370-400.
Mocht de steun op 353,46 alsnog bezwijken dan belandt de AEX tevens onder de zeer korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) en kan deze mogelijk naar het eerdere uitbraakpunt op 344-348. Wij verwachten echter gezien de kracht van de uitbraak van de AEX niet dat de correctie zover doorzet.
Boven de weerstand op 360,8 ontstaat daarentegen een koersdoel van 370-400.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingssignalen. U ziet dan binnen het programma een signaalscherm als hieronder, alleen dan met veel meer adviezen. Onderstaand is slechts een zeer beperkte selectie.

Grafiek 4

Signaalscherm voor de AEX, ma 2 febr 2004 (intraday!)

We schreven in de afgelopen nieuwsbrief van vrijdag 30 januari jl.:
Exact (22.69) koop opnieuw boven de 23,50 met als koersdoel 36. Stoploss op 20.

Exact ging vandaag intraday door de weerstand op 23,50 en daarbij verscheen dus bovenstaand een aankoopsignaal bij Exact. Door te klikken op het signaalvakje van Exact, krijgt u onderstaande grafiek met rechtsonderin het aankoopadvies te zien.

Grafiek 4
Exact, Point and Figure weekgrafiek:

Met een koers van 25,00 is Exact althans intraday doorgebroken. Eigenlijk moet u wachten of de uitbraak op slotkoers voldoet aan de 3-regel, d.w.z. 3 % of 3 dagen boven de weerstand. Gezien de grote intradar omzet van meer dan 3x de gemiddelde dagomzet kunt u nu al kopen met als koersdoel 36. Leg bijv. 1000 aandelen op de plank en financier met de winst de aanschaf en/of abonnementskosten op ons programma!

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!