Stemmingsbeeld
Vrijdag 02-04-04 12.00 u middagbericht

Wo 7 april workshop. Hoe via goede fondsselectie en/of opties toch te verdienen. Bovendien uitleg over gebruik indicatoren binnen StockVision (nieuw!). We nodigen u van harte uit, zie aanmelding verderop.

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Werkeloosheidscijfers gaan de toon zetten

Vanmiddag verschijnen om 15.30 u de werkeloosheidscijfers in Amerika. Alle ogen zijn daarop gericht, aangezien de vorige op vrijdag 5 maart verschenen cijfers aanleiding gaven tot de recente forse correctie. Hoewel iedereen bezorgd lijkt veerden de beurzen desondanks tot de verrassing van velen de laatste dagen op. Voor ons kwam dit niet bepaald als verrassing, omdat de indicatoren dat al eerder aangaven, zoals wij eerder hier deze week en in onze nieuwsbrief van vorige week schreven.
Het wordt echter wel spannend nu, omdat de Nasdaq opwaarts lijkt uit te breken. Ten gevolge van de dan optredende shortsqueeze zou het wel eens fors omhoog kunnen gaan, maar alleen natuurlijk als de werkeloosheidscijfers meevallen.
De Nasdaq wist gisteren boven de bovenkant van de dalende vlagformatie op 2002 te herstellen en daarmee lijkt de downtrend ten einde. Toch zagen we graag nog een verdere stijging, zodat de uitbraak boven de dalende vlagformatie, wat overtuigender is. Zet het herstel door dan is de downtrend overtuigend ten einde en kan de Nasdaq een nieuwe consolidatiefase ingaan tussen 2000 en 2100 om daarmee nieuwe krachten op te doen voor een toekomstige hervatting van de uptrend.
Wat geven de indicatoren aan?:
1) Het 10-daags momentum is door de 0-lijn gegaan en geeft een koopsignaal.
2) Het 14-daags RSI is uitgebodemd en wijst erop dat er meer kopers naar de markt komen.
3) Het 14-daags DMI geeft een koopsignaal, omdat de groene lijn de rode lijn opwaarts kruist.
We verwachten derhalve een voortzetting van de zeer korte termijn uptrend met als koersdoel 2069-2099. Dit zal tot gevolg hebben dat de meeste technologie-aandelen in Nederland uit de downtrend breken. Zo staan ASML, Getronics en LogicaCMG op het punt om door te breken.
Bovenstaande indicatoren (momentum, RSI en DMI/ADX) worden deze maand binnen ons programma StockVision geintroduceerd. Op de komende workshop van 7 april wordt een nadere uitleg over deze indicatoren gegeven, zie voor aanmelding verderop.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Ook het herstel van de AEX kwam voor ons deze week niet als een verrassing. Vandaag levert de AEX strijd met de eerder neerwaarts doorbroken steun en nu weerstand op 344,3. Weet de AEX boven de 344, maar liefst 348 te herstellen, dan is de downtrend ten einde en kan de AEX zich opmaken voor een nieuwe consolidatiefase tussen 344 en 366.
Wat geven de indicatoren aan?:
1) Het 10-daags momentum is opnieuw door de 0-lijn gegaan en geeft daarmee opnieuw een koopsignaal.
2) Het 14-daags RSI is uitgebodemd en wijst erop dat er meer kopers naar de markt komen.
3) het 14-daags DMI geeft nog geen koopsignaal, maar wel zien we dat de groene kooplijn de verkooplijn reeds dichtbij genaderd is. Zet deze trend door, dan ontstaat op zeer korte termijn een hernieuwd koopsignaal voor de AEX.
Gezien de te publiceren werkeloosheidscijfers zijn we desondanks volledig afhankelijk van de hysterie van WallStreet. Laten we hopen dat de werkeloosheidscijfers vanmiddag meevallen. Dan zou de forse correctieve fase wel eens voorbij kunnen zijn en kunnen we ons opmaken voor verder herstel. Wellicht is echter de wens de vader van de gedachte. We wachten het maar af. Keert de AEX duurzaam terug boven de steun op 344-348, dan verdient het aanbeveling om een herstelportefeuille op te zetten, waarin fallen angels als bijv. Getronics en LogicaCMG forse kans op herstel maken. Dit zullen we dan begeleiden binnen onze nieuwsbrief.
Vallen de cijfers tegen, dan zal de AEX afketsen op de weerstand op 344 en opnieuw gaan dalen, waarbij we desondanks niet uitsluiten dat deze rond 336 een hogere bodem gaat neerzetten om daarna alsnog een aanval op de 344 in te zetten.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Imtech.Grafiek 4
Imtech, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 26 maart jl. schreven wij over Imtech:
Imtech (22.16) door weerstand op 22,maar wacht met kopen tot voldaan aan 3-regel.Koersdoel 26-29,5. Stoploss op 19,5. Is met 4% stijging deze week opnieuw doorgebroken. Koop zo mogelijk na correctie met als koersdoel 26-29,50.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!