Stemmingsbeeld
Dinsdag 4-5-04 15.15 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

Stilte in aanloop naar rentebesluit van vanavond!

De euro is vandaag intraday met een forse stijging van 1,3 % uit een neerwaartse wigformatie gebroken, waardoor de kans bestaat dat de ingezette stijgende trend versneld wordt. Eerste koersdoel is de zware weerstand op 1,2409 dollar. Duidelijk is dat een stijging van de euro en dus inherent een daling van de dollar minder gunstig is voor dollargevoelige beurzen als de AEX. Vooralsnog blijft de AEX goed liggen en laat zich dus eerder beinvloeden door de hogere futures.

Grafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

De Nasdaq onderging vorige week met een daling van ruim 6% een zeer forse correctie, maar wist gisteren op te veren op het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 1935. Dat was op zich ook niet zo vreemd, want na 5 dagen van daling was de 14-daags RSI oversold geraakt, zie onderin de Candlestick daggrafiek, zodat het tijd was voor technisch herstel. De laatst gevormde candle wijst op de nodige aarzeling ondanks het herstel van gisteren. Het is van belang dat het MA-200 de val van de Nasdaq weet te breken, zodat deze niet onder de recente steun op 1897 sluit. Gebeurt dit wel dat kan de Nasdaq een flinke val gaan maken en is het verstandig uw posities in een aantal technologie-aandelen versneld af te bouwen. Gezien het feit dat de Nasdaq zo oversold is, is de kans niet ondenkbeeldig dat er technisch herstel optreedt. De Nasdaq zou daarbij kunnen opveren tot de oude steun op 1992. Mocht de Nasdaq boven deze 1992 en liefst nog de psychologische grens op 2000 weten te herstellen, dan bestaat er de kans dat er nu een hogere bodem op 1919 gevormd is en dat de Nasdaq zich opmaakt voor de vorming van een W-formatie, zodat deze alsnog kan uitbodemen. We wachten maar eerst eens het effect van het rentebesluit van vanavond af.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX heeft vorige week met een daling van ruim 4% een forse klap gemaakt. Na een verdere daling gisteren bij opening is de AEX opgekrabbeld net boven het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 337. Net als bij de Nasdaq was dat niet zo vreemd, omdat de 14-daags RSI aangaf dat de AEX nagenoeg oversold was. Het gisteren gevormde patroon is een bullish opslokpatroon, dat een verder krachtig herstel voor de AEX voorspelt. Dat wordt ook bevestigd door de gevormde neerwaartse wigformatie, waaruit de AEX vandaag met een doji probeert uit te breken. Weet de AEX daarbij boven de oude steun op 344,3 te herstellen, dan is het acute dalingsgevaar voor de AEX voorbij en kan deze opnieuw proberen te consolideren. Via de vorming van een hogere bodem op 338,5 kan de AEX dan alsnog een W-formatie vormen en daarmee alsnog uitbodemen. We zijn echter volstrekt afhankelijk van de grillen van Amerika en het Amerikaanse rentebesluit van vanavond,dus we wachten maar even af.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!