Stemmingsbeeld
Donderdag 05-02-04 11.30 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX forsere pullback dan verwacht, maar einde correctie bijna in zicht?

De euro heeft tot driemaal toe een lagere top gevormd, maar nog geen lagere bodem. Wel is de euro vandaag weer met 0,4 % opgeveerd en probeert nu weer een hogere top neer te zetten, echter vooralsnog zonder succes. Immers dit alles vindt vooralsnog plaats binnen een brede dalende vlagformatie en daarmee heeft de euro de neiging om vooralsnog verder te dalen. Echter pas onder de steun op 1,2311 dollar, breekt de euro uit de middellange termijn uptrend en kan deze verder dalen naar de hier eerder genoemde Fibonacci-niveauís op 1,18-1,21 dollar. Dat correspondeert precies met een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,19 en dat ligt ruim 4 % lager dan nu.
Vandaag legt het herstel van de euro en dus een daling van de dollar duidelijk een rem op de AEX, die vandaag probeert bodem te vinden rond 348-350.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Heen en weer geslingerd door een sterk op en neergaande euro bewoog de AEX zich ruim twee weken in een smalle trading range tussen 353 en 361. Dit was een duidelijke consolidatiefase na de eerdere stijging. De correctie duurde beleggers echter te lang en na een forse correctie op WallStreet brak de AEX neerwaarts uit met als koersdoel de eerdere weerstand en nu steun op 344. Vooralsnog lijkt de AEX steun gevonden te hebben rond 348. Daaronder ligt er een belangrijke steun op de midddellange termijn stijgende steunlijn (blauw) nu op 346,5. Daaronder ligt er een zware steun op het eerdere uitbraakpunt op 344. We sluiten niet uit dat deze steun de komende dagen en wellicht vandaag nog teruggetest wordt. Gezien de gevormde neerwaartse wigformatie verwachten wij desondanks binnenkort een forse rebound die de AEX weer terug kan brengen naar 360-361, waarboven alsnog een koersdoel van 370-400 gloort.


Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingssignalen. U ziet dan binnen het programma een signaalscherm als hieronder, alleen dan met veel meer adviezen. Onderstaand is slechts een zeer beperkte selectie.

Grafiek 4

Signaalscherm voor de AEX, do 5 febr 2004 (intraday!)

We schreven in de afgelopen nieuwsbrief van vrijdag 30 januari jl.:
Exact (22.69) koop opnieuw boven de 23,50 met als koersdoel 36. Stoploss op 20.

Exact ging eerder deze week door de weerstand op 23,50 en daarbij verscheen dus bovenstaand een aankoopsignaal bij Exact. Door te klikken op het signaalvakje van Exact, krijgt u onderstaande grafiek met rechtsonderin het aankoopadvies te zien.

Grafiek 4
Exact, Point and Figure weekgrafiek:

We zien in de Candlestick daggrafiek dat Exact zojuist een correctie uit het boekje doormaakt. De koers daalt, terwijl de omzetten afnemen. M.a.w. een mooi speculatief aankoopmoment met als koersdoel 36.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!