Stemmingsbeeld
Vrijdag 5-11-04 16.30 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

AEX op weg naar cruciale weerstand op 339,4!

De afgelopen week ging de olieprijs opnieuw fors onderuit (-5,3 %), hetgeen leidde tot een verdere ontspanning op de beurzen. Gezien de bodemvorming bij zowel het 10-daags momentum als de 14-daagse RSI moeten we rekening houden met een nieuwe stijging van de olieprijs, zodat de pullback mogelijk binnenkort ten einde is. Blijft herstel uit dan kan de olieprijs binnen het uptrendkanaal nog dalen naar zo'n 47 dollar. Zo lang de olieprijs maar onder de psychologische grens van 50 dollar blijft, zal dat gunstij zijn voor de markt.
Grafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Alle Amerikaanse beurzen zijn de afgelopen week uit de dalende trend gebroken. Een belangrijkse representant daarvan is de Nasdaq Composite (2045), die wel heel voortvarend te werk gaat. Aangezien die vandaag stuit op de belangrijke horizontale weerstand en tevens de rand van het korte termijn uptrendkanaal op 2056 valt een gezonde correctie wel te verwachten. Dit wordt ondersteund door topvorming in zowel momentum als RSI. Gezien de gevormde opwaartse gaps (1 en 2) zal deze correctie waarschijnlijk beperkt blijven tot hooguit 1985, waarna de stijging weer vervolgd zal worden. Koersdoel voor de Nasdaq is dan 2150. De komende correctie moet dan ook gebruikt om alsnog op wat lagere niveau's in technologie-aandelen te stappen. Meer daarover kunt u nalezen in de nieuwsbrief van komende weekend, waarvoor u zich verderop kunt aanmelden.


Grafiek 4
AEX , Candlestick daggrafiek:

De AEX (338,50) is deze week fors hersteld tot boven de eerder neerwaarts doorbroken stijgende steunlijn. Vandaag is de AEX de hoizontale weerstand op 339,4 op een haar na genaderd. Positief is dat de AEX weer lijkt te herstellen boven het 200-daags Moving Average. Gezien de hoge stand van de 14-daagse RSI en topvorming van het 10-daags momentum lijkt het reeel dat de AEX eerst nog een stap terug moet doen alvorens de zware weerstand op 339,4 te doorbreken. Daarboven breekt de AEX pas overtuigend uit de dalende trend met als koersdoel 349-366. Tijdens de komende correctie is het belangrijk dat de AEX niet meer onder de stijgende steunlijn nu rond 335-336 zakt. Zo niet, dan bestaat het gevaar dat de correctie verder doorzet. Dit verwachten wij echter niet. Wij houden er dan ook rekening mee dat de AEX in de loop van de komende week boven de 340 uit de dalende trend breekt, waarbij de koersen wel eens versneld omhoog zouden kunnen gaan.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Brunel, die deze week opnieuw uitgebroken is.


Grafiek 4
Brunel, Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen weekend:
Brunel (6.93) koop pas boven de 7,20 met als koersdoel 7,80-9,60. Stoploss op 6,45.
Is door weerstand op 7,20 gegaan en als deze er vandaag voor de 3e dag boven sluit, wordt bovendien voldaan aan de 3-regel. Koop in dat geval met als koersdoel 7,80-9,60.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!