Stemmingsbeeld
Dinsdag 06-01-04 11.30 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

Dalende dollar verhindert nieuwsjaarsrally

De euro noteert nu ruim 1,27 dollar en lijkt niet te stuiten. Het eerstvolgend koersdoel is ca 1,31 dollar. Daarna verwachten wij een forse correctie dat de euro volgens de theorie van Fibonacci retracement terug kan brengen naar 38,2 % en mogelijk zelfs 50 % van de eerdere forse stijging. Daarmee zou de euro een pullback kunnen maken naar 1,22 en zelfs mogelijk 1,19 dollar.
Zo lang de euro echter stijgt en dus de dollar daalt, zullen we een remmend effect op het herstel van de dollargevoelige AEX zien.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Gesteund door een fors hoger slot in Amerika probeerde de AEX vanmorgen de weerstand op 344,3 uit te te nemen, maar na een hoogste koers van 345,24 moest deze t.g.v. de daling van de dollar al snel een stapje terugdoen. De gevormde W-formatie is echter nog steeds intact en deze voorspelt fors hogere koersen voor de AEX. U weet nog wel de W van W-formatie staat voor het credo WIJ WILLEN WEER WINST. Bij doorbraak van de weerstand op 344,3 ontstaat een eerste koersdoel van 370, dat door de dan optredende versnelling van de stijgende trend wel eens snel bereikt zou kunnen worden.

Te hopen valt wel dat er binnenkort een einde aan de daling van de dollar komt, want dan pas kunnen we verwachten dat de AEX echt een forse inhaalslag maakt. Wanneer u zich echter niet focust op de AEX-index, maar belegt in individuele kansrijke aandelen, en niet alleen binnen Nederland, maar ook binnen Europa of de USA, dan valt er toch genoeg geld te verdienen, zoals onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief en USA-nieuwsbrief laat zien. Wist u dat de Duitse Xetra-Dax index vorig jaar 37 % gestegen is, terwijl onze AEX maar een schamele 5 % gedaan heeft. Binnen onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief hebben we daar het afgelopen jaar op ingespeeld.


Grafiek 4
Fortis, Point and Figure weekgrafiek:

Fortis is na een lange periode van rust afgelopen vrijdag uitgebroken. Koop liefst na correctie met als koersdoel 19,5-23,5. Stoploss op 15.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!