Stemmingsbeeld
Vrijdag 06-02-04 11.30 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX forsere pullback dan verwacht, maar einde correctie in zicht?

De euro heeft tot tweemaal toe een lagere top gevormd, maar nog geen lagere bodem. Gisteren probeerde de euro een nieuwe hogere top neer te zetten echter zonder succes. Vandaag daalt de euro met weer 0,6 % binnen een brede dalende vlagformatie en daarmee heeft deze de neiging om vooralsnog verder te dalen. Echter pas onder de steun op 1,2311 dollar, breekt de euro uit de middellange termijn uptrend en kan deze verder dalen naar de hier eerder genoemde Fibonacci-niveauís op 1,18-1,21 dollar. Dat correspondeert precies met een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,19 en dat ligt ruim 4 % lager dan nu.
Vandaag legt het herstel van de dollar duidelijk een bodem onder de AEX, die gisteren al succesvol steun wist te vinden in het gebied tussen 348 en 350.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Heen en weer geslingerd door een sterk op en neergaande euro bewoog de AEX zich ruim twee weken in een smalle trading range tussen 353 en 361. Dit was een duidelijke consolidatiefase na de eerdere stijging. De correctie duurde beleggers echter te lang en na een forse correctie op WallStreet brak de AEX woensdag neerwaarts uit met als koersdoel de eerdere weerstand en nu steun op 344. Vooralsnog lijkt de AEX gisteren steun gevonden te hebben rond 348 en is van daaruit weer krachtig opgeveerd en bevindt zich nu op de bovenkant van een neerwaartse wigformatie. Deze voorspelt een krachtige opwaartse uitbraak. Boven de 353,1 keert deze terug binnen de trading range en kan deze op weg naar 360,9, met daarboven een koersdoel van alsnog 370-400. Daarvoor is vandaag wel een trigger nodig en mogelijk komt die vanmiddag van de werkeloosheidscijfers in Amerika.
Mocht de AEX alsnog onder de 348 zakken, dan heeft deze belangrijke steun op de midddellange termijn stijgende steunlijn (blauw) nu op 347. Daaronder ligt er een zware steun op het eerdere uitbraakpunt op 344, maar wij verwachten niet dat de AEX dit niveau nog haalt. Gezien de neerwaartse wigformatie verwachten wij alsnog binnenkort en wellicht vandaag al fors herstel, waarbij de AEX op weg kan naar 361 en daarna 370-400

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingssignalen. U ziet dan binnen het programma een signaalscherm als hieronder, alleen dan met veel meer adviezen. Onderstaand is slechts een zeer beperkte selectie.

Grafiek 4

Signaalscherm voor de AEX, vr 6 febr 2004 (intraday!)

We schreven in de afgelopen nieuwsbrief van vrijdag 30 januari jl.:
Exact (22.69) koop opnieuw boven de 23,50 met als koersdoel 36. Stoploss op 20.

Exact ging eerder deze week door de weerstand op 23,50 en daarbij verscheen dus bovenstaand een aankoopsignaal bij Exact. Door te klikken op het signaalvakje van Exact, krijgt u onderstaande grafiek met rechtsonderin het aankoopadvies te zien.

Grafiek 4
Exact, Point and Figure weekgrafiek:

We zien in de Candlestick daggrafiek dat Exact zojuist een correctie uit het boekje doormaakt. De koers daalt, terwijl de omzetten afnemen. Met een koers van 23,91 lijkt de pullback tot de eerdere weerstand en nu steun op 23,50 nagenoeg voltooid. M.a.w. een mooi speculatief aankoopmoment met als koersdoel 36.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!