Stemmingsbeeld
Dinsdag 06-04-04 12.00 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Stilte voor de volgende storm!

De Nasdaq brak vorige week donderdag uit de downtrend. Met een opwaartse gap (2015-2046) trad daarna een forse versnelling van de stijgende trend op. Gisteren werd daarbij de tussentijdse weerstand op 2069 met gemak doorbroken. Volgend richtpunt is de oude zware weerstand op 2099. Gezien het feit dat het 14-daagse RSI het oversold gebied (boven 70 %) nadert, ligt een correctie voor de hand, hoewel de RSI nog wel wat ruimte voor verdere stijging overlaat. We verwachten dan ook dat de Nasdaq in eerste instantie afketst op de weerstand op 2099. Wel verwachten we slechts een beperkte correctie, omdat de opwaartse gap (2015-2046) via gapfilling als een belangrijk steunniveau zal gaan fungeren. Onder de 2000 zien we de Nasdaq niet gauw meer komen. Een eventuele correctie biedt nieuwe instapkansen. Boven de 2099 is het koersdoel 2154. Daarboven ontstaat op wat langere termijn een fors hoger koerspotentieel, maar dat is ons nog een brug te ver. Voorlopig houden we er rekening mee dat Nasdaq consolideert tussen 2000 en 2150.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is geheel conform onze eerdere verwachting (zie archief stemmingsbeeld) fors doorgestegen en aarzelt vandaag rondom de zeer korte termijn dalende weerstandslijn (donkergroen). Bovendien levert de AEX strijd met de neerwaartse gap tussen 353,6 en 350,2. Gezien het feit dat het 5-daags RSI (niet weergegeven) fors oversold is sluiten we een beperkte correctie niet uit, waarbij de AEX terug zou kunnen gaan naar de zeer korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) nu rond 348, precies de eerder overwonnen weerstand en nu steun op 347,9. Het gevormde patroon doet denken aan het hoge koersen gapspel en voorspelt dat de AEX binnekort opnieuw opwaarts gaat uitbreken. Dit wordt ook bevestigd door het 10-daags Momentum en het 14-daags DMI. Ook het 14-daags RSI biedt nog ruimte voor verdere stijging, maar beter is het als er eerst nog even een correctie komt. Een eventuele correctie moet gebruikt worden om alsnog in te stappen met als 1e koersdoel 366. Op wat langere termijn verwachten wij echter een koersdoel van 395, namelijk vanwege de vorming van een hoofd-schouderformatie in de Point and Figure daggrafiek, zoals we schreven in onze nieuwsbrief afgelopen weekend.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision met USA neemt en/of een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u bovendien 1-2 maandelijks een USA gerichte nieuwsbrief. Daar zijn naast korte termijn kanshebbers ook zeer goede lange termijn fondsen. Wij hebben al meer dan 2 jaar een mix bij van een 10-tal fondsen, die over een periode van 5 jaar zeer goed presteren.Grafiek 4
Rendement lange termijn USA fondsen

Bovenstaand ziet u het resultaat vanaf 1 jan 2004. Dit bedraagt maar liefst 25,9 %, vergelijk dat een met een rendement van de AEX van 4,3 %. Op de workshop van 7 april gaan we hier verder op in.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!