Stemmingsbeeld
Dindag 06-07-04 15.35 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

Stijgende olieprijs en dalende dollar bedreigen sentiment

De euro is vorige week uit de dalende vlagformatie (rood) uitgebroken en bevindt zich nu rond de weerstand op 1,2350 dollar. De 14-daagse RSI geeft aan dat de euro overbought is, zodat een correctie voor de hand ligt. Gezien de mooie korte termijn uptrend lijkt het een kwestie van tijd tot de weerstand op 1,2350 uitgenomen wordt met als koersdoel 1,2740. Een stijgende euro en dus dalende dollar doen het broze beurssentiment geen goed.Grafiek 4
Light crude oil (Nymex), Candlestick daggrafiek:


Ook de olieprijs werkt niet mee. Na een valse uitbraak uit het uptrendkanaal is deze krachtig opgeveerd en opnieuw boven het voormalig uitbraakpunt op 38,50 dollar beland. Gezien de inmiddels gevormde schouder-hoofd-schouderformatie, waarvan de rechterschouder hoger ligt dan de linkerschouder, valt een verdere stijging te verwachten, hetgeen uiteraard ongunstig is voor het beurssentiment.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX ondervond tegen onze verwachting in geen enkele steun van het 200-daags Moving Average (MA-200) rond 340 en zakte met geweld door de korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) heen. De AEX probeert nu intraday steun te vinden rondom de steun op 335,5.
Nu de korte termijn uptrend gebroken is, sluiten we niet uit dat de AEX alsnog de opwaartse gap tussen 326,3 en 329,4 (gap 1) gaat opvullen in de hoop dat deze alsnog erin slaagt om een hogere bodem neer te zetten. Zo niet dan kan deze zelfs terug naar de steun op 319,1. Te hopen valt dat de eerste deze week te publiceren 2e kwartaalcijfers in Amerika meevallen, zodat de AEX zich mogelijk kan optrekken aan een opnieuw aantrekkend WallStreet. De AEX heeft het moeilijk nu de Nasdaq zojuist bijna 1 % lager geopend is en ook de Dow Jones weer de min in duikt.We moeten als trendvolger afwachten wat WallStreet vandaag gaat doen. Het is niet de eerste keer dat Amerika ons op het verkeerde been zet.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Zowel binnen Amerika als Europa doen healthcarefondsen het alle lange tijd goed. Voorbeeld daarvan is Schering, die wij vorige een koopadvies op 37,35 gaven. Sindsdien is deze weer met zo'n 3 % verder doorgestegen.


Grafiek 4
Schering, Point and Figure daggrafiek

Schering is recent uit de lange termijn dalende trend gebroken. Bovendien brak deze daarbij uit een W-formatie met als koersdoel 62. Koop liefst na correctie met als koersdoel 61. Stoploss op 45.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!