Stemmingsbeeld
Dinsdag 07-09-04 12.30 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

AEX probeert uit te breken ondanks zwartgallige Nasdaq.

De olieprijs lijkt ondanks alle aanslagen verder te dalen en is daarmee vooralsnog teruggekeerd binnen het matig stijgend trendkanaal A. Zolang deze daarbinnen blijft bewegen, zal de olieprijs niet meer hard stijgen, hetgeen de markten tot rust kan brengen. Ook de opmars van de euro (niet weergegeven) lijkt ten einde gekomen, hetgeen gunstig is voor dollargevoelige beurzen als de AEX. Al met al voorwaarden voor een verdere stijging van de AEX.
Echter de Nasdaq Composite traineert de huidige markt, omdat deze de neiging heeft om verder onderuit te gaan, zie onderstaande grafiek.Grafiek 4
Nasdaq Composites, Candlestick daggrafiek:

De Nasdaq Composite is afgeketst op het 1e Fibonacci-retracement niveau van 38,2 % nu rond 1868 en toont daarmee uiterst zwak herstel. Gezien het overbought karakter van de 14-daagse RSI en bovendien topvorming in zowel het 10-daags momentum als de 14-daagse RSI ligt een hernieuwde daling voor de hand. Zo lang daarbij de steun op 1829 houdt, kan het huidige uitbodemingproces alsnog voortgezet worden. Onder de 1829 ziet het er minder gunstig uit. De Nasdaq futures staan momenteel in de plus, dus wellicht probeert de Nasdaq opnieuw de steun/weerstand op 1865 terug te testen, maar voorlopig zeker niet meer dan dat. Technologie-aandelen dienen daarom voorlopig gemeden te worden.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX onderneemt vandaag een aanval op de weerstand op 330,8 en lijkt daarin intraday althans met een koers van 331,4 te slagen. Mocht deze inderdaad end of day duidelijk boven deze weerstand sluiten dan wordt een W-formatie afgerond met als koersdoel 330,8-(330,8-307,3)=354,3. Echter zo ver zal het herstel in eerste instantie zeker niet reiken, omdat de AEX rond 342 de bovenkant van het uptrendkanaal aantikt. Dus een koersdoel van 342 is voorlopig het hoogst haalbare. De poging tot een uitbraak is opvallend, aangezien volgens de 14-daagse RSI de AEX duidelijk overbought is en we bovendien topvorming in zowel de 14-daagse RSI als het 10-daags momentum zien. Een correctie ligt daarmee eigenlijk voor de hand, maar we zien wel vaker tijdelijk een hoge RSI bij krachtige uitbraken.
We wachten maar even af of de uitbraak slaagt of niet. Duidelijk is in ieder geval wel dat het innemen van shortposities niet (langer) meer aan de orde is. Van de AEX zijn vooral de financials ABN-AMRO, Fortis en ING interessant, aangezien deze alledrie uitgebroken zijn.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Midkapfonds Randstad, dat we al een tijd volgen. Deze is dit jaar al 37 % gestegen.


Grafiek 4
Randstad, Point and Figure daggrafiek

Randstad brak gisteren door de weerstand op 25,50, maar vandaag wordt bovendien (althans intraday) aan de 3-regel voldaan. U kunt kopen met als koersdoel 30. I.p.v. aandelen kunt u ook bijv. de call maart 26 nu 2,25 kopen.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!