Stemmingsbeeld
Maandag 8-3-04 16.30 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Nasdaq aarzelt en daarmee ook de AEX

De Nasdaq is vorige week weer hersteld tot de korte termijn dalende weerstandslijn, maar daar vrijdag weer op afgeketst. Met de vorming van de doji vandaag intraday dreigt de Nasdaq wederom af te ketsen op de korte termijn dalende weerstandslijn. De Nasdaq kan dan mogelijk opnieuw de steunen op 2013 en 2000 gaan opzoeken. Echter het oplopende momentum en de relatief lage RSI spreken dit beeld tegen en opteren eerder voor een opwaartse uitbraak. Dat zou gunstig zijn voor de AEX, die voor ca 30-40 % uit technologie bestaat. We wachten maar even af.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is recent door de korte termijn stijgende steunlijn (A) gezakt, maar vorige week weer precies hersteld tot de onderkant hiervan. Van belang is dat het herstel verder doorzet, anders is het herstel te beteugelen als een pullback, waarna de correctie verder doorzet. Positief is echter wel dat de zeer korte termijn stijgende steunlijn (B) vooralsnog gehouden heeft. Wel weet het momentum nog niet echt te overtuigen. We zullen moeten wachten op een doorbraak van de weerstand op 365,93 alvorens een krachtige voortzetting van de uptrend te verwachten. Blijft deze langdurig uit, dan verwachten we een test van de steun op 352,54, maar zolang deze houdt, wordt er nog geen lagere bodem gevormd en is er niets aan de hand.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Draka, dat vandaag opnieuw uitgebroken is.Grafiek 4
Draka, Candlestick daggrafiek


In de nieuwsbrief van 26 febr jl. schreven wij over Draka het volgende:
Draka (17.05) forse pullback biedt nieuwe koopkansen. Koop mits stoploss op 15,50 houdt met als koersdoel 21-25. Voor meer zekerheid koop pas boven 18,50. Vandaag is Draka met 9 % gestegen en heeft daarbij een bullish opslokpatroon gevormd. Dit voorspelt een verdere stijging. Wacht even af of de Nasdaq al dan niet opnieuw gaat corrigeren. Zo niet, koop dan met als koersdoel 21-25.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!