Stemmingsbeeld
Dinsdag 8-6-04 13.30 u middagbericht

Wo 16 juni Workshop StockVision, aanmelding zie verderop!

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Correctie op komst?

Nu de olieprijzen stabliseren kijken we maar weer eens naar WallStreet, die volgens de indicatoren aan een correctie toe is.
De Nasdaq Composite (2021) is gisteren fors gestegen, precies tot de rand van de dalende vlagformatie nu rond 2021. Mocht deze daar vandaag boven weten uit te breken, dan breekt deze uit de dalende trend en kan deze op weg naar een koersdoel van 2079-2154. Laten we kijken naar de indcatoren. De 14-daagse DMI geeft een voorzichtig koopsignaal, echter volgens de ADX is de trend van de Nasdaq niet erg sterk. Het 10-daags momentum piekt momenteel en pleit daarmee voor een correctie. De 14-daagse RSI geeft tenslotte ook aan dat de Nasdaq fors overbought is, zodat een correctie te verwachten valt.
Dit alles overziend verwachten wij vooralsnog een beperkte correctie voor de Nasdaq die deze terug zou kunnen brengen naar het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 1964. Gezien de gevormde W-formatie verwachten wij daarna alsnog een opwaartse uitbraak.Grafiek 4
Dow Jones, Candlestick daggrafiek:


De Dow Jones (10391) vertoont een soortgelijk beeld als de Nasdaq met dien verschil dat deze reeds net uit de dalende vlagformatie gebroken is. Eerstvolgende weerstand ligt op 10418. Daarboven kan deze op weg naar een koersdoel van 10571-10754. Vanwege topvorming in het 10-daags momentum en het overbought karakter volgens de 14-daagse RSI verwachten wij nu een correctie. De Dow Jones kan daarbij terug naar het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 10085. Gezien de gevormde W-formatie verwachten wij daarna alsnog een opwaartse uitbraak.
Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Laten we voorop stellen dat de AEX geen zelfstandige koers vaart, maar zich volledig laat beinvloeden door de grillen van WallStreet. WallStreet is gisteren volledig hersteld tot de bovenkant van een aantal dalende vlagformaties. Zet het herstel door dan breken zowel Dow Jones als Nasdaq uit de dalende trend. Gezien het bovenstaande verhaal verwachten wij echter nu eerst een gezonde correctie voor Wallstreet. De futures staan nu licht in de min, maar veel heeft het niet om het lijf.

De AEX (342,18) is maandag met een opwaartse gap tussen 339,1 en 341,6 (gap 3) verder doorgebroken, maar lijkt vandaag althans intraday vooralsnog af te ketsen op de eerdere oude steun en nu weerstand op 344,3. Daarboven krijgt de AEX meer opwaartse ruimte, maar of het zover komt is nog maar de vraag. Het 10-daags momentum is weliswaar positief en de 14-daags DMI ook, echter de ADX geeft aan dat de trend van de AEX zwak is. Het 14-daagse RSI geeft bovendien duidelijk aan dat de AEX overbought is en dus rijp voor een correctie.
We verwachten derhalve een beperkte correctie voor de AEX, waarbij deze via gapfilling steun zou moeten vinden op de onderkant van gap 3 op 339,1. Vlak daaronder kan deze steun vinden op de zeer korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) nu rond 338. Veel lager zien we de AEX voorlopig liever niet gaan, omdat anders de zeer korte termijn uptrend weer gebroken wordt en de AEX opweg kan naar 331,9 of nog lager. We wachten de grillen van Amerika maar eens af.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision met USA neemt en/of een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u bovendien 1-2 maandelijks een USA gerichte nieuwsbrief. Daar zijn naast korte termijn kanshebbers ook zeer goede lange termijn fondsen. Wij houden al meer dan 2 jaar een mix bij van een 10-tal fondsen, die over een periode van 5 jaar zeer goed presteren.


Grafiek 4
Rendement lange termijn USA fondsen

Bovenstaand ziet u het resultaat vanaf 1 jan 2004 t/m 7 juni 2004. Dit bedraagt maar liefst 22,3 %, vergelijk dat met een rendement van de AEX van 1,4 %. Op de workshop van 7 april zijn we hier onlangs op ingegaan. Wilt u de workshopsheets van deze workshop nog eens nalezen, zie dan workshop 7 april 2004.. Wilt u een recent verschenen USA-nieuwsbrief nog eens nalezen, zie dan deze nieuwsbrief in Word of als Acrobat Reader bestand.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!