Stemmingsbeeld
Donderdag 08-07-04 14.45 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Yahoo verdubbelt winst, maar winstverwachting 3e kwartaal voldoet niet aan hoog gespannen verwachtingen.

De Nasdaq Composite zakte door het 200-daags Moving Average (MA-200) en ligt nu precies op de recente steun op 1960. Gezien de negatieve futures ligt het voor de hand dat bij opening deze steun al direct gebroken wordt, maar mogelijk houdt deze end of day alsnog. Zo niet dan dan moeten we rekening houden met fors lagere koersen. De afstraffing van Yahoo gisteren nabeurs houdt de gemoederen bezig, maar ik vraag me af of dat gezien de cijfers geen overdreven reactie is. We wachten maar even af. Pas boven de 2056 kunnen we vertrouwen op een nieuwe uptrend van de Nasdaq.


Grafiek 4
Dow Jones, Candlestick daggrafiek:


De Dow Jones ging ook fors onderuit, maar wist nog wel steun te vinden boven het 200-daags Moving Average (MA-200)nu rond 10175. We verwachten dan ook dat de Dow Jones na een aanvankelijke daling stabiliseert rondom het 10175 niveau. Vangt het 200-daags Moving Average (MA-200) de daling niet op, dan moeten we rekening houden met fors lagere koersen.


Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX ondervond tegen onze verwachting in geen enkele steun van het 200-daags Moving Average (MA-200) rond 340 en zakte met geweld door de korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) heen. Ook de steun op 335,5 hield geen stand. De laatst gevormde intraday hamer wijst erop dat de AEX weer wat kan herstellen, wat zeker gezien het bijna oversold karakter van de RSI, voor de hand ligt, mocht de daling van Amerika beperkt blijven. Zet de daling van de AEX echter door, dan verwachten wij dat de AEX alsnog de opwaartse gap tussen 326,3 en 329,4 (gap 1) gaat opvullen in de hoop dat deze alsnog erin slaagt om een hogere bodem neer te zetten. Zo niet dan kan deze zelfs terug naar de steun op 319,1.
De eerste deze week gepubliceerde 2e kwartaalcijfers in Amerika van onder meer Yahoo voldeden niet aan de extreem hoge verwachting. De winstwaarschuwing van Conexant Sytems en Veritas software kwam deze bedrijven op een daling van 45 % te staan, maar de grafiek van deze fondsen was al erg slecht, dus dat lag al in de lijn der verwachting. Te holpen valt dat de komende cijfers van onder meer General Electric beter uitpakken en het sentiment doen verbeteren.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Fugro, die we op 11 juni jl. een koopadvies op 47,75 een koopadvies gaven. Deze is sindsdien met 14 % gestegen.


Grafiek 4
Fugro, Point and Figure daggrafiek

Fugro is recent uit een stijgende driehoek gebroken. Profiteer van correctie en koop met als koersdoel 66,50. Stoploss op 46, precies MA-200.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!