Stemmingsbeeld
Woensdag 08-09-04 8.00 u voorbeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

AEX breekt uit?

De olieprijs lijkt ondanks alle aanslagen verder te dalen en is daarmee vooralsnog teruggekeerd binnen het matig stijgend trendkanaal A. Zolang deze daarbinnen blijft bewegen, zal de olieprijs niet meer hard stijgen, hetgeen de markten tot rust kan brengen. Ook de opmars van de euro (niet weergegeven) lijkt ten einde gekomen, hetgeen gunstig is voor dollargevoelige beurzen als de AEX. Al met al voorwaarden voor een verdere stijging van de AEX.
Echter de Nasdaq Composite traineert de huidige markt, omdat deze de neiging heeft om verder onderuit te gaan. Echter gisteren wist deze toch weer wat te herstellen, maar het dalingsgevaar is hier nog niet geweken. zie onderstaande grafiek.Grafiek 4
Nasdaq Composites, Candlestick daggrafiek:

De Nasdaq Composite is vorige week afgeketst op het 1e Fibonacci-retracement niveau van 38,2 % nu rond 1868 en toonde daarmee uiterst zwak herstel. Gisteren wist deze echter opnieuw op te veren tot de oude steun en nu weerstand op 1865, maar ketste daarop alsnog af. Pas als de Nasdaq verder weet op te veren en een nieuwere hogere koers boven 1876 en het liefst zelfs nog boven de 1897 weet neer te zetten, kunnen we weer iets vertrouwen in de Nasdaq krijgen. Gezien het overbought karakter van de 14-daagse RSI en bovendien topvorming in zowel het 10-daags momentum als de 14-daagse RSI is een hernieuwde daling niet uit te sluiten. Zo lang daarbij de steun op 1829 houdt, kan het huidige uitbodemingproces alsnog voortgezet worden. Onder de 1829 ziet het er minder gunstig uit. Technologie-aandelen dienen daarom voorlopig gemeden te worden.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is gisteren door de weerstand op 330,8 gegaan en daarmee uit een W-formatie gebroken met als koersdoel 330,8-(330,8-307,3)= 354,3. Echter zo ver zal het herstel in eerste instantie zeker niet reiken, omdat de AEX rond 342 de bovenkant van het uptrendkanaal aantikt. Dus een koersdoel van 342 is voorlopig het hoogst haalbare. De uitbraak is echter nog geen 3% boven de weerstand en nog geen 3 dagen, dus aan de 3-regel wordt nog niet voldaan en dus is de uitbraak nog niet geldig. De poging tot een uitbraak is opvallend, aangezien volgens de 14-daagse RSI de AEX duidelijk overbought is en we bovendien topvorming in zowel de 14-daagse RSI als het 10-daags momentum zien. Een correctie ligt daarmee eigenlijk voor de hand, maar we zien wel vaker tijdelijk een hoge RSI bij krachtige uitbraken.
We wachten maar even af of de uitbraak slaagt of niet. Duidelijk is in ieder geval wel dat het innemen van shortposities niet (langer) meer aan de orde is. Van de AEX zijn vooral de financials ABN-AMRO, Fortis en ING interessant, aangezien deze alledrie uitgebroken zijn.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Midkapfonds Randstad, dat we al een tijd volgen. Deze is dit jaar al 37 % gestegen.


Grafiek 4
Randstad, Point and Figure daggrafiek

Randstad brak maandag al door de weerstand op 25,50, maar gisteren werd bovendien aan de 3-regel voldaan. Bovendien vond de uitbraak plaats bij sterk verhoogde dagomzet. U kunt kopen met als koersdoel 30. I.p.v. aandelen kunt u ook bijv. de call maart 26 nu 2,40 kopen.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!