Stemmingsbeeld
Vrijdag 09-01-04 8.00 u voorbeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

Alsnog nieuwsjaarsrally?

De euro is gisteren aanvankelijk fors gecorrigeerd, maar aan het eind weer sterk hersteld. Het gevormde bullish opslokpatroon voorspelt een nieuwe stijging van de euro, dus dat valt tegen, maar dit beeld moet vandaag wel bevestigd worden. Mocht de euro toch verder corrigeren, dan breekt deze uit de zeer steile korte termijn uptrend en kan deze stevig terug. De euro is van een laagste koers van 1,0769 op 3 sept jl naar een hoogste koers dinsdag van 1,2813 gestegen. Dat is een stijging van 0,2044 dollar. D.m.v. de theorie van Fibonacci-retracement kunnen we de pullback van de euro berekenen en wel als volgt:
Het 1e Fibonacci-retracementniveau van 38,2 % ligt op: 1,2813 - ((0,382)x(0,2044))=1,2032 dollar.
Het 2e Fibonacci-retracementniveau van 50 % ligt op: 1,2813 - ((0,50)x(0,2044))=1,1791 dollar.
Dus mocht de correctie van de euro binnenkort alsnog inzetten dan kan de euro terug naar ca 1,18-1,20 dollar. Dat correspondeert precies met een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,19 en dat ligt zo'n 6 % lager dan nu.
Een forse correctie van de euro en dus herstel voor de dollar zou weldadig zijn voor dollargedreven beurzen als de AEX.
Zolang de zeer korte termijn stijgende steunlijn (violet)van de euro echter niet overtuigend gebroken wordt, zullen we een remmend effect op het herstel van de dollargevoelige AEX zien.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Gisteren wist de AEX fors op te veren vanaf de steun en boven de weerstand op 344,3 te sluiten. De uitbraak is echter nog geen 3 dagen en nog geen 3 %, dus aan de 3-regel is nog niet voldaan. Toch ziet het beeld er positief uit. We verwachten vandaag wederom een hogere opening van ca 346,5, dus dat ziet er goed uit. De gevormde W-formatie van de AEX is nu opwaarts doorbroken met als koersdoel 368-370, welke laatste door de nu optredende versnelling van de stijgende trend wel eens snel bereikt zou kunnen worden.
Binnen de nieuwsbrief van afgelopen weekend hielden wij uitdrukkelijk rekening met een correctie van de AEX en we hebben onze nieuwsbriefklanten dan ook de opdracht gegeven om de AEX call febr 350 te kopen op een limiet van 4,25-4,50. Deze limiet werd woensdagmiddag keurig bereikt en we hebben dan ook op het eind van de middag een aantal AEX calls febr 350 opgepikt op een prijs van 4,25 euro. Deze noteren nu reeds 6,25, dus een mooie winst van bijna 50 %. Door de succesvolle uitbraak van de AEX kunnen deze calls overigens gemakkelijk verdubbelen. We nemen wel weer snel afscheid van deze AEX calls als de stijging van de AEX onverhoopt hapert.

Te hopen valt wel dat er binnenkort een einde aan de daling van de dollar komt, want dan pas kunnen we verwachten dat de AEX echt een forse inhaalslag maakt. Wanneer u zich echter niet focust op de AEX-index, maar belegt in individuele kansrijke aandelen, en niet alleen binnen Nederland, maar ook binnen Europa of de USA, dan valt er toch genoeg geld te verdienen, zoals onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief en USA-nieuwsbrief laat zien. Wist u dat de Duitse Xetra-Dax index vorig jaar 37 % gestegen is, terwijl onze AEX maar een schamele 5 % gedaan heeft. Binnen onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief hebben we daar het afgelopen jaar op ingespeeld.


Grafiek 4
ICT, Point and Figure weekgrafiek:

We schreven in de afgelopen niewsbrief van 4 januari jl.:
ICT (11.21) winstnemingen lijken ten einde. Koop speculatief, mits stoploss op 10,50 houdt met als koersdoel 18,50. Sindsdien is deze reeds met meer dan 12 % gestegen, een mooie winst binnen 1 week. U kunt nu alsnog kopen, maar doe dit het liefst na correctie met als koersdoel 18,50. Stoploss op 10,50.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!