Stemmingsbeeld
Dinsdag 09 maart 2004 11.30 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Nasdaq zwaar onder druk en daarmee dus ook de AEX

De Nasdaq is gisteren wederom en wel fors afgeketst op de korte termijn dalende weerstandslijn (rood). Het daarbij gevormde bearish opslokpatroon voorspelt een verdere daling van de Nasdaq. Daarbij kan de oude weerstand en nu steun op 2001 zoals eerder de daling opvangen. Belandt de Nasdaq onder de 2001 dan kan deze volgens de Point and Figure daggrafiek nog steun vinden op 1950-1975, maar daaronder wordt het vervelend. De futures staan wel licht in de plus, dus wellicht vindt de Nasdaq alsnog steun. Sterk is het echter vooralnog allemaal niet. We wachten maar even af.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vandaag met een neerwaartse gap tussen 360,82 en 358,25 onderuitgegaan en is nu precies beland op de korte termijn stijgende steunlijn. Wij zien graag dat de AEX hier steun vindt en van hieruit weer opkrabbelt richting de 362-366. Zo niet dan is het van belang dat de AEX steun vindt op 352,54. Zolang deze steun houdt, is er niets aan de hand, aangezien er dan nog geen lagere bodem gevormd is. Zet de daling verder door dan kan deze verder corrigeren naar 347,88 en mogelijk alsnog zelfs naar het eerdere uitbraakpunt op 344,3. Zolang de futures in de plus staan en Amerika vandaag weer opveert verwachten wij dat de korte termijn stijgende steunlijn nu rond 356,5 houdt, van waaruit alsnog herstel zou kunnen volgen. Het forse herstel van de dollar helpt in ieder geval wel mee.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Draka, dat vandaag opnieuw uitgebroken is.Grafiek 4
Draka, Candlestick daggrafiek


In de nieuwsbrief van 26 febr jl. schreven wij over Draka het volgende:
Draka (17.05) forse pullback biedt nieuwe koopkansen. Koop mits stoploss op 15,50 houdt met als koersdoel 21-25. Voor meer zekerheid koop pas boven 18,50. Gisteren is Draka met 9 % gestegen en heeft daarbij een bullish opslokpatroon gevormd. Dit voorspelt een verdere stijging. Vandaag zien we een lichte correctie. Wacht even af of de Nasdaq al dan niet opnieuw gaat corrigeren. Zo niet, koop dan met als koersdoel 21-25.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!