Stemmingsbeeld
Woensdag 10 maart 2004 11.00 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Nasdaq in gevarenzone, AEX nadert belangrijke steunzone

De Nasdaq zakte gisteren door de psychologische grens op 2000. Nadere bestudering leert eigenlijk dat het eerdere uitbraakpunt iets lager ligt en wel op 1992. Daarop wist de Nasdaq precies op te veren, maar echt overtuigend is het niet. Voor het eerste sinds 10 maanden wist het 50 daags Moving Average (MA-50) geen steun te verlenen en dat is een teken van zwakte. Ook het 10-daags momentum (niet weergegeven) is zwak. Het 14 daags RSI staat echter net boven de 30 en daarmee bijna weer op het laagste punt sinds februari 2003. Dat betekent dat de Nasdaq oversold is en rijp is voor een technische rebound. Houdt de steun op 1992 niet, dan kan de Nasdaq veel verder omlaag en moeten we ook voor de technologie gedreven AEX rekening houden met verder afkalvende koersen. De futures staan licht in de plus, maar zijn op dit moment nog niet erg betrouwbaar. We wachten maar even af.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vandaag wederom met een neerwaartse gap nu tussen 355,50 en 353,61 onderuitgegaan en is daarmee door de korte termijn stijgende steunlijn (groen) gezakt. Positief is wel dat de laatst gevormde bodem op 352,54 nog intact is. Zolang deze steun op 352,54 houdt, is er nog weinig aan de hand, aangezien er dan nog geen lagere bodem gevormd is. Zet de daling verder door dan kan deze verder corrigeren naar 347,88 en mogelijk alsnog zelfs naar het eerdere uitbraakpunt op 344,3.
Wij verwachten echter vanwege het oversold karakter van de Nasdaq vandaag een rebound, zodat de steun op 352,54 vandaag wel zal houden en de AEX in de loop van de dag weer weet op te veren en mogelijk zelfs de openingsgap dicht. Ook de hernieuwde daling van de euro ondersteunt de markt. Wij zijn echter volledig afhankelijk van Amerika. Weet Wallstreet niet op te krabbelen, dan krijgt de AEX het moeilijk. Er is een andere zijde aan deze medaille. Mocht WallStreet weer krachtig weten op te veren, dan ontstaan binnenkort mooie instapmomenten op fors lagere niveau's
Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Brunel, dat vandaag opnieuw uitgebroken is.Grafiek 4
Brunel, Point and Figure weekgrafiek

In de nieuwsbrief van 26 febr jl. schreven wij over Brunel het volgende:
Brunel (5,40) overtuigt niet. Koop pas opnieuw boven de oude weerstand op 5,90 met als koersdoel 6,60-8,50. Stoploss op 5,10. Vandaag is Brunel tegen de markt in met 5 % gestegen en nipt door de weerstand op 5,90 gegaan, maar de 3-regel werd dus niet gehaald. Gezien de moeilijke markt zijn we wel beducht voor een valse uitbraak. Mocht Brunel echter 3 dagen of 3% boven de weerstand op 5,90 sluiten (3-regel) en tegelijk de steun van de Nasdaq houden, dan kunt u overwegen te kopen met als koersdoel 8,50.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!