Stemmingsbeeld
Donderdag 11 maart 2004 10.45 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Correctie AEX dient te stoppen op 344!

De Nasdaq zakte dinsdag door de psychologische grens op 2000. Gisteren testte deze de 2000 grens nog even terug en ging toen verder onderuit. Daarbij werd het eerdere uitbraakpunt en nu steun op 1992 fors doorbroken. De Nasdaq is daarmee duidelijk uit de uptrend gebroken en kan nu op weg naar de volgende steun op 1880. Met een RSI van ca 30 % is de Nasdaq redelijk oversold, maar het is nog maar de vraag of dit kan leiden tot een forse rebound tot boven de 2000. Binnen de dalende vlagformatie, waarin de Nasdaq nu verkeert kan deze nog dalen tot 1930 alvorens weer op te veren. We wachten het maar af, maar duidelijk is dat inmiddels ook een aantal technologie-aandelen door de stoploss gegaan zijn of er nu doorheen gaan, althans intraday. We zijn afhankelijk van Amerika om de huidige daling een halt toe te roepen.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vandaag wederom met een neerwaartse gap nu tussen 353,61 en 350,19 onderuitgegaan. Daarbij heeft deze en passant de steun op 352,54 doorbroken en test deze nu al de volgende steun op 347,88. Mocht deze niet houden, dan rest nog het eerdere uitbraakpunt en nu steun op 344,30. Deze steun valt overigens precies samen met de steunlijn van het middellange termijn stijgend trendkanaal. Deze steun dient te houden, anders breekt de AEX mogelijk duurzaam uit de uptrend. De RSI nadert de 30% en daarmee lijkt de AEX na 4 dagen van daling redelijk oversold. Dus enige vorm van technische rebound moeten we nu wel verwachten. Daarvoor spreekt bovendien ook het feit dat er al twee grote neerwaartse gaps achter elkaar gevormd zijn. Gisteren werd er overigens bij opening ook een neerwaartse gap gevormd, maar die werd grotendeels opgevuld. M.a.w. eigenlijk zijn er dus drie opwaarte gaps gevormd. De markt is daardoor mogelijk zo oversold dat een forse technische rebound niet uitgesloten is. De AEX bereikte medio febr een top op 365,93 en is vandaag (om 10.45 u)gedaald tot 347,50. Dat is een daling van 18,43 punten. Volgens de theorie van Fibonacci-retracement kan de AEX nu opveren naar het 38,2 % niveau van de eerdere daling, dat is dus 347,50+(0,382x18,43)=354,50. We wachten maar af en nu nog verkopen lijkt dus even minder zinvol.
Breekt de AEX echter definitief onder de 344 dan moeten we ons gaan bezinnen over nieuw te nemen stappen t.a.v. aandelen en opties. Zo lang de steun op 344 echter houdt, wachten we af, want een 100 % pullback naar de eerdere weerstand op 344 is in principe toelaatbaar, zolang deze daarna maar weer fors opveert. Leuk is echter anders.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Brunel, dat vandaag opnieuw uitgebroken is.Grafiek 4
Fox Kids, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 26 febr jl. schreven wij over Fox Kids het volgende:
Fox Kids Europe (8.00) maakt zich met verhoogde dagomzet klaar voor nieuwe uitbraak. Koop met als koersdoel 10. Stoploss op 7,20. Let wel! Zeer speculatief fonds ivm koersmanipulatie. Is sinds dit koopadvies inmiddels met nagenoeg 25 % gestegen naar koersdoel op 10,00. De RSI wijst op fors oversold karakter en aangezien het koersdoel van 10 precies bereikt is, raden wij aan winst te nemen en pas ev. terug te kopen na forse correctie. Frappant is dat in deze dalende beurs Fox Kids toch vandaag nog eens met 3% omhoog gaat.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!