Stemmingsbeeld
Vrijdag 12 maart 2004 15.00 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

AEX levert strijd met cruciale steun op 344?

De Nasdaq zakte gisteren verder door en nam daarbij fors afstand van de steun op 1992. Binnen de dalende vlagformatie zit de Nasdaq bijna op de steunlijn. Doordat de RSI (onderaan in de grafiek) aangeeft dat de Nasdaq oversold is, lijkt een rebound vandaag voor de hand te liggen, hetgeen bevestigd wordt door de positieve futures. De onzekerheid omtrent Al Qaeda ten aanzien van de aanslagen in Madrid blijft de markt echter bezighouden.
Een krachtig herstel van de Nasdaq zou de AEX lucht kunnen geven, maar zolang de Nasdaq niet boven de 2000 weet te herstellen, blijft de markt in de gevarenzone.


Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vandaag wederom met een neerwaartse gap geopend, maar heeft deze inmiddels weer weten op te vullen. Daarbij is een bullish tegenaanvalpatroon gevormd, dat een verder herstel van de AEX voorspelt. Dat komt ook goed overeen met de RSI (onderin de grafiek) welke aangeeft dat de AEX na 5 dagen van dalen fors oversold is. Een en ander zou impliceren dat de AEX louter intraday uit het middellange termijn uptrendkanaal gebroken is en daar aan end of day weer binnen zou kunnen herstellen. Dat zou goed nieuws zijn. Weet de AEX zich op slotkoers te handhaven boven de 344, dan blijft de middellange termijn nipt intact en kan de AEX opnieuw herstellen. D.m.v. Fibonacci-retracement kunnen we het eerste niveau voor een technische rebound berekenen en wel als volgt:
De AEX bereikte medio febr een top op 365,93 en is vandaag gedaald tot 338,99. Dat is een daling van 26,94 punten. Volgens de theorie van Fibonacci-retracement kan de AEX nu opveren naar het 38,2 % niveau van de eerdere daling, dat is dus 338,99+(0,382x26,94)=349,28. We wachten maar af en nu nog verkopen lijkt dus even minder zinvol.
Breekt de AEX echter definitief onder de 344 dan moeten we ons gaan bezinnen over nieuw te nemen stappen t.a.v. aandelen en opties. Zo lang de steun op 344 echter houdt, wachten we af, want een 100 % pullback naar de eerdere weerstand op 344 is in principe toelaatbaar, zolang deze daarna maar weer fors opveert. Leuk is echter anders.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Brunel, dat vandaag opnieuw uitgebroken is.Grafiek 4
Fox Kids, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 26 febr jl. schreven wij over Fox Kids het volgende:
Fox Kids Europe (8.00) maakt zich met verhoogde dagomzet klaar voor nieuwe uitbraak. Koop met als koersdoel 10. Stoploss op 7,20. Let wel! Zeer speculatief fonds ivm koersmanipulatie. Is sinds dit koopadvies inmiddels met nagenoeg 25 % gestegen naar koersdoel op 10,00 en daarna fors gecorrigeerd. De RSI (niet weergegeven) staat echter nog erg hoog met de kans op een verdere correctie. Wacht even af of de correctie doorzet of niet. Stap dan ev. alsnog in met als koersdoel 12 (niet weergegeven).

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!