Stemmingsbeeld
Woensdag 13-10-04 20.00 u nabeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

Opnieuw aantrekkende olieprijs bedreigt herstel

De olieprijs was vandaag aanvankelijk met 5% gedaald en gaf tesamen met een fors dalende euro lucht aan de beurzen. Echter vanavond steeg de olieprijs plotseling weer fors door onrust in Nigeria en trok daarmee WallStreet alsnog in de min. De laatst gevormde doji-hamer voorspelt opnieuw een stijging voor de olieprijs. Echter topvorming in het 10-daags momentum en de 14-daagse RSI pleit alsnog voor een verdere correctie richting de eerdere weerstand en nu steun op 49,40 dollar.
De euro ondergaat momenteel een forse correctie en dat is gunstig voor dollargevoelige beurzen als de AEX, zie onderstaande grafiek.Grafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

De euro (1,2268 dollar) is afgeketst op de weerstand op 1,2460 dollar en is deze week maar liefst 1,2 % gedaald. Daarmee lijkt deze uit het korte termijn uptrendkanaal (blauw)te breken, maar hij kan nog wel steun vinden op het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 122,50 dollar. Topvorming in het 10-daags momentum en de 14-daagse RSI pleiten evenwel voor een verdergaande correctie. De forse daling van de euro en dus impliciet herstel voor de dollar is een meevaller voor dollargevoelige beurzen als de AEX.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Zoals wij in onze nieuwsbrief van afgelopen weekend al schreven, verwachtten wij begin deze week een beperkte correctie van de AEX, waarbij deze maximaal de stijgende steunlijn op 328 zou kunnen opzoeken en tevens gapfilling zou doen van de eerder gevormde opwaartse gap tussen 330,9 en 332,6 (gap 2).
Dit scenario werd gisteren bewaarheid toen de AEX na een forse daling opveerde van de stijgende steunlijn op 328. De opgevulde gap tussen 329,5 en 328,0 (gap 1) verleende dus afdoende steun.
Vandaag zien we dat de AEX (331,51) met een hoogste koers van 333,3 de opwaartse gap tussen 330,9 en 332,6 (gap 2) probeerde op te vullen, echter helaas zonder succes. De AEX ketste af op de bovenkant van de opwaartse gap tussen 330,9 en 332,6 (gap 2), maar wist nog wel binnen deze gap te sluiten. Het zal van het slot van Amerika vanavond afhangen of het herstel van de AEX morgen alsnog doorzet of niet. Blijft herstel van Amerika uit, dan zal de AEX morgen wellicht opnieuw de stijgende steunlijn rond 328 gaan opzoeken. Daaronder kan de AEX op weg naar de onderkant van de rechterschouder op 321,9. Onder de 321,9 zal de AEX de dalende trend opnieuw inzetten.
Weet Amerika zoals zo vaak later op de avond alsnog aan te trekken, dan kan de AEX toch nog op weg naar de middellange termijn dalende weerstandslijn nu rond 336, waarboven een koersdoel van 349-366 ontstaat. We wachten als trendvolger van Amerika maar even af.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Randstad, dat net een correctie achter de rug heeft.


Grafiek 4
Randstad, Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen weekend:
Randstad (29.01) profiteer van correctie en koop met als koersdoel 33. Stoploss op 27. Voor meer zekerheid koop pas boven de 30. Koop bijv. call juni 30 nu ca 1,90.
De correctie zette nog even door, maar lijkt nu alsnog ten einde. Profiteer van correctie en koop met als koersdoel 30-33.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!