Stemmingsbeeld
Maandag 14-6-04 13.45 u middagbericht

Wo 16 juni Workshop StockVision, aanmelding zie verderop!

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro, Candlestick daggrafiek:

Is correctie zoektocht naar hogere bodem?

De euro (1,2013 dollar)lijkt een volledige pullback gemaakt te hebben naar de eerder opwaarts doorbroken dalende weerstandslijn (rood) en maakt zich nu weer op voor een nieuwe stijging. Wel kan deze daarbij nog hinder ondervinden van het 200-daags Moving Average MA-200)nu rond 1,2070 dollar. Mocht deze daarboven weten te herstellen, dan heeft de euro duidelijk een hogere bodem gevormd en kan deze verder gaan stijgen. Duidelijk is dat de hiermee samenhangende daling van de dollar ongunstig is voor dollargevoelige beurzen als de AEX. Breekt de euro echter door de zeer korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) en tevens de horizontale steun op 1,1940, dan wordt de dalende trend evenwel vervolgd.Grafiek 4
Light sweet crude oil, Candlestick daggrafiek:


De morgenster wees erop dat de Amerikaanse ruwe olie, de zogenaamde Light sweet crude oil (37,94 dollar) uitgebodemd is en daarmee klaar voor een nieuwe stijging. De bevestiging blijft vandaag echter uit. Wellicht dat de olieprijs alsnog onder de 37 dollar belandt, waarmee dus uit de uptrend breekt. We vinden het nog te vroeg om daarop te speculeren, maar een dalende olieprijs zou een helpend handje onder de beurzen leggen. De beurzen zijn nu vooral gefocused op de naderende Amerikaanse renteverhoging van eind juni.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Laten we voorop stellen dat de AEX geen zelfstandige koers vaart, maar zich volledig laat beinvloeden door de grillen van WallStreet. WallStreet is vorige week afgeketst op belangrijke weerstanden en lijkt gezien de fors lagere futures vandaag weer een correctie in te zetten. Op zich is dat niet zo vreemd na de eerdere forse stijging, alleen betekent dit bijv. wel dat de Nasdaq nog steeds in een dalende vlagformatie blijft bewegen en daarmee nog steeds niet uit de dalende trend weet te breken, hetgeen nadelig is voor technologiefondsen als ASML, etc.
De AEX (336,69)ketste eind vorige week af op de belangrijke weerstand op 344,3 en zakte vandaag met een lange zwarte kaars door de onderkant van de opwaartse gap tussen 339,1 en 341,6 (gap 2). Mocht de AEX end of day niet weten op te veren, dan is gap 2 gesloten en kan de AEX verder onderuit naar de rand van het middellange termijn uptrendkanaal nu rond 332 of nog lager naar gap 2. Omdat WallStreet nog steeds boven het 200-daags Moving Average verkeert, kan het zijn dat de daling beperkt blijft en de AEX dus in staat geacht moet worden in het gebied 332-339 een hogere bodem neer te zetten en van daaruit opnieuw een aanval te doen op het weerstandsgebied 344-346. We wachten de grillen van Amerika maar af.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision met USA neemt en/of een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u bovendien 1-2 maandelijks een USA gerichte nieuwsbrief. Daar zijn naast korte termijn kanshebbers ook zeer goede lange termijn fondsen. Wij houden al meer dan 2 jaar een mix bij van een 10-tal fondsen, die over een periode van 5 jaar zeer goed presteren.


Grafiek 4
Rendement lange termijn USA fondsen

Bovenstaand ziet u het resultaat vanaf 1 jan 2004 t/m 7 juni 2004. Dit bedraagt maar liefst 22,3 %, vergelijk dat met een rendement van de AEX van 1,4 %. Op de workshop van 7 april zijn we hier onlangs op ingegaan. Wilt u de workshopsheets van deze workshop nog eens nalezen, zie dan workshop 7 april 2004.. Wilt u een recent verschenen USA-nieuwsbrief nog eens nalezen, zie dan deze nieuwsbrief in Word of als Acrobat Reader bestand.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!