Stemmingsbeeld
Dinsdag 14-09-04 17.30 u slotbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Dow Jones, Candlestick daggrafiek:

Doorbraak!!!!!???????

De Dow Jones loopt momenteel stuk tegen de bovenkant van het middellange termijn dalend trendkanaal nu rond 10340. Veel technisch analisten houden rekening met een correctie, maar toch sluiten wij een opwaartse uitbraak niet uit en wel hierom:
Dat leiden we af uit de volgende indicatoren, die afgelopen weekend in de nieuwste versie van ons programma StockVision 7.4 zijn opgenomen. Na een forse correctie wint het 10-daags momentum weer aan kracht en geeft daarmee opnieuw een koopsignaal. Ook de 14-daagse DMI geeft nog steeds een koopsignaal. De 14-daagse RSI geeft evenwel aan dat de Dow Jones overbought is en rijp voor een correctie. Echter bij een forse uitbraak is de RSI per definitie erg hoog en dus onbruikbaar.
Resumerend verwachten wij een opwaartse uitbraak van de Dow Jones boven de 10363, waarbij deze uit de dalende trend breekt met als eerste koersdoel 10488-10571 en mogelijk zelfs 10754. Daarboven krijgt de Dow Jones echt fors opwaarts potentieel, maar zover is het voorlopig nog lang niet.Grafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

De Nasdaq Composite was tot vorige week een grote bron van zorg. Maar door toedoen onder meer positieve berichten van Nokia wist de Nasdaq ongekend krachtig te herstellen en is daarbij zelfs boven de oude weerstand op 1897 uitgebroken. Met een koers van nu 1907 lijkt ook het 2e Fibonacci-retracement niveau op 1904 te sneuvelen, zodat we ditmaal rekening moeten houden met een serieuze kans op succesvolle bodemvorming. Net als bij de Dow Jones geven zowel het opnieuw aantrekkend 10-daags momentum als de 14-daagse DMI een koopsignaal, terwijl de 14-daagse RSI nog ruimte heeft voor een stijging. We verwachten derhalve een verdere uitbraakvan de Nasdaq. Wanneer deze daarbij zelfs boven de weerstand op 1933 weet te herstellen, sneuvelt waarschijnlijk ook het 3e Fibonacci-retracement nu rond 1939 en is de trendomkeer een feit. De Nasdaq kan dan op weg naar een eerste koersdoel van 2011, zijnde de bovenkant van het middellange termijn dalend trendkanaal. Het wordt dan ook weer tijd om speculatief een aantal fors afgestrafte technologie-aandelen op te pikken. Daartoe hebben wij dit weekend aan al onze nieuwsbriefklanten een speculatief boodschappenlijstje verstrekt, met daarop onder andere Logica CMG, zie verderop.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX wist gisteren opnieuw de weerstand op 330,8 te slechten en is daar ondanks de lichte correctie van vandaag al twee dagen boven gesloten. Mocht de AEX zich morgen weten te handhaven, dan wordt de 3-regel gehaald en is dus de uitbraak uit een W-formatie een feit met als koersdoel 340,9-354,2. Voorlopig wordt dan het koersdoel begrensd door de bovenkant van het middellange termijn dalend trendkanaal nu rond 340,9. Ook hier zien we dat het opnieuw aantrekkend 10-daags momentum en de 14-daagse DMI een koopsignaal geven, terwijl de 14-daagse RSI wel oversold is. Resumerend verwachten wij een verdere doorbraak van de AEX met als koersdoel 340,9, dat wat ons betreft slechts een tussenstop is naar meer. We sluiten namelijk niet uit, dat in aanloop naar de verkiezingen van president Bush begin nov Wallstreet fors aantrekt en daarmee de AEX op sleeptouw neemt. Weet de AEX te herstellen boven de 340,9, dan breekt deze uit de dalende trend, maar zover is het nog niet. Duidelijk is wel dat het innemen van shortposities niet meer verstandig is.
Van de AEX zijn vooral de financials ABN-AMRO, Fortis en ING interessant, aangezien deze alledrie uitgebroken zijn. De technologie-aandelen ASML en Philips zijn ook aan het uitbreken en staan dus op onze speculatieve boodschappenlijstje. Van de Midkap springt vooral de opmars van Randstad in het oog.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Midkapfonds Logica CMG, dat sinds het hoogtepunt dit jaar op 5,03 nu bijna gehalveerd is. Na deze forse daling komt het moment naderbij om dit aandeel weer speculatief op te pikken!


Grafiek 4
Logica CMG, Candlestick daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen week:
LogicaCMG (2.66) we zetten deze op ons speculatieve boodschappenlijstje. Probeert bovendien opnieuw uit te bodemen. Koop speculatief als Nasdaq boven de 1933 herstelt of koop speculatief boven 2,70 met koersdoel 2,95-3,25.
Deze is inmiddels twee dagen boven de weerstand op 2,70 uitgebroken, maar de 3-regel werd niet gehaald. Mocht de Nasdaq vanavond verder aantrekken, dan wordt morgen de 3-regel gehaald en wordt het interessant om Logica CMG speculatief te kopen met als koersdoel 2,95-3,25.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!