Stemmingsbeeld
Vrijdag 19-03-04 17.45 u nabeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Het is tijd voor een technische rebound!

De Nasdaq vond dinsdag steun op de onderkant van de dalende vlagformatie (rood) en wist van daaruit de laatste dagen weer iets op te veren. Echt overtuigend is het allemaal nog niet. Wel zijn er vlak achter elkaar 3 hamers gevormd, welke voorspellen dat de Nasdaq weer gaat opveren. Wel dient opgemerkt te worden dat de laatste hamer van vandaag vooralsnog intraday gevormd is, maar dat kan natuurlijk end of day nog veranderen. De Nasdaq zou mogelijk kunnen herstellen tot boven het cruciale steungebied 1992-2000. Daarboven kan deze zelfs op weg naar de bovenkant van de dalende vlagformatie nu rond 2042. Pas boven de oude weerstand op 2099 keert de Nasdaq terug in het uptrendkanaal.
Zet het herstel van de Nasdaq niet door, dan heeft deze steun op 1939 en daaronder op 1928. Bij een verdere daling zou de Nasdaq steun kunnen vinden op de betonnen bodem gevormd door het 200-daags Moving Average (MA-200) nu rond 1880, wat tevens een horizontale steun is. Gezien het oversold karakter van de Nasdaq, wat we kunnen aflezen aan de RSI (niet weergegeven) sluiten we toch een rebound niet uit. We wachten maar af en hopen dat Osama Bin Laden of zijn tweede man opgepakt worden.
We zouden overigens al tevreden zijn wanneer de Nasdaq weet te herstellen boven de psychologische weerstand op 2000. Vooralsnog zit de Nasdaq in een downtrend en is het wachten tot deze omkeert.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Net als de Nasdaq is de AEX toe aan een forse zij het vooralsnog technische rebound. Daarvoor spreekt het volgende:

1) De RSI geeft aan dat de AEX zwaar oversold is.
2) De AEX is net boven het 200 daags Moving Average (MA-200) nu rond 330 (niet weergegeven) opgeveerd. In het afgelopen jaar wist het MA-200 meermaals succesvol steun te verlenen, zowel bij de AEX als de individuele aandelen.
3) De AEX heeft vandaag een dubbele bodem gevormd rond de steun op 333. Daarbij zijn vlak achter elkaar twee hamers gevormd, die een krachtige herstel van de AEX voorspellen.
4) De euro is vandaag fors gedaald, maw de dollar is omhoog en dat is gunstig voor dollargevoelige beurzen als de AEX.

We zijn echter voor een herstel afhankelijk van Amerika. We hopen dat deze vanavond eens flink in de plus sluit. Wilt u meer weten over onze visie, neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief, dan sturen wij u deze dit weekend nog toe.
Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Twentsche Kabel.Grafiek 4
Twentsche Kabel, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 14 maart jl. schreven wij over Twentsche Kabel:
Twentsche Kabel (18.25) is opgeveerd op de stoploss op 17. Koop opnieuw boven 18,50 met als koersdoel 21,5-28,5. Voor meer zekerheid koop pas boven 19,50. Is geheel tegen de trend van de AEX deze week ruim 11% gestegen en daarmee fors doorgebroken. Heeft vandaag inmiddels lichte correctie achter de rug, maar wellicht krijgt deze nog een vervolg. Wacht even af of correctie doorzet en koop dan met als koersdoel 28,50.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!