Stemmingsbeeld
Woensdag 21-01-04 11.15 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX, pullback ten einde?

De euro is vorige week met een neerwaartse gap (1,2618-1,2543 dollar) uit de korte termijn uptrend gebroken, maar is na de vorming van een hamer op maandag weer fors opgeveerd vanaf de oude weerstand en nu steun op 1,2311 dollar. Met de beweging van vandaag is de euro althans intraday weer boven de neerwaartse gap hersteld. Daarmee is de euro uit een kleine vlagformatie (rood) gebroken en is de kans niet ondenkbeeldig dat de euro zijn uptrend toch weer vervolgt. Let wel! Het betreft slechts een intradaybeweging, dus de situatie kan in de loop van de dag nog veranderen. Weet de euro echter op dit niveau vandaag te sluiten, dan lijkt een hernieuwde stijging van de euro voor de hand te liggen. Dat is dan ongunstig voor dollargedreven beurzen als de AEX, maar het is niet anders. Aangezien de AEX de laatste week duidelijk uitgebroken is, verwacht ik geen al te groot negatief effect van een dalende dollar.


Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vorige week succesvol door de weerstand op 344,3 gegaan. Maandag opende de AEX nog wel hoger en zette een hoogste koers van 360,4 neer, maar daarna ketste de AEX precies af op de weerstandslijn (blauw) van een klein korte termijn stijgend trendkanaal. Vandaag is de 3e dag van de correctie en het lijkt erop dat er een einde aan de winstnemingen komt. Het zou ons niet verbazen als de AEX vandaag of morgen weer de uptrend weer terhand zou nemen. Koersdoel is dan 370. Zet de correctie toch nog even door dan kan de AEX terug naar de korte termijn stijgende steunlijn (groen) 347 en daaronder naar het uitbraakpunt op 344. Vanwege de eerder gevormde drie witte soldaten (zie dagcommentaar maandag) verwachten wij niet dat de correctie zover doorzet. Door de uitbraak van de AEX ligt er een grote vraag in de markt en daar moeten we van profiteren door tijdens een eventuele correctie bij te kopen. Koersdoel voor de AEX is 370, mogelijk zelfs 400.


Grafiek 4
Versatel, Point and Figure daggrafiek:

We schreven in de afgelopen niewsbrief van vrijdag 16 januari jl.:
Versatel (1.77) dalende vlag nog niet afgerond.Koop pas opnieuw boven 1,85 met koersdoel 2,25-3,40. Stoploss op 1,55.
De uitbraak heeft maandag met hoge omzetten plaats gevonden en gisteren is deze ideaal met slechts 3 nulletjes gecorrigeerd. U kunt nu al kopen met als koersdoel 2,25-3,40.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!