Stemmingsbeeld
Dinsdag 21-09-04 14.30 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

Opmars olieprijs en euro bedreigt beursherstel

De olieprijs is door de weerstand op 45,37 gebroken en keert daarmee terug binnen het fel stijgende uptrendkanaal (blauw). We kunnen derhalve fors hogere olieprijzen verwachten, wat het huidige beursherstel kan ondermijnen. Zo ook weet de euro vandaag met bijna een procent aan te trekken, zie onderstaande grafiek.Grafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

Het ongewoon krachtige herstel van de euro is opmerkelijk, aangezien alle analisten vanavond een renteverhoging in Amerika verwachten, waardoor de dollar juist aantrekkelijker zou moeten worden. We hopen dat de stijging van vandaag een tijdelijk fenomeen is. Mocht echter het herstel van de euro onverhoopt doorzetten boven de 1,2300 dollar, dan breekt deze uit de middellange termijn dalende trend en kunnen we op termijn nog hogere koersen verwachten. De daarmee inherente daling van de dollar zou niet gunstig zijn voor onze dollargevoelige AEX. We verwachten echter dat de euro vanavond toch weer moet inleveren.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX (333,50) weet zich ondanks de correctie prima te handhaven boven de weerstand op 330,8. Vandaag veert de AEX weer wat op, maar de kracht van de stijging overtuigt niet, zoals we ook kunnen aflezen uit het 10-daags momentum. Aangezien de 14-daagse RSI nog niet echt afgekoeld is, bestaat er een kans dat de correctie nog even doorzet, hetgeen natuurlijk ook versterkt wordt door de stijgende olieprijs en de dalende dollar. Zolang de AEX zich weet te handhaven boven de weerstand op 330,8 is er weinig aan de hand en kan de AEx alsnog op weg naar de rand van het middellange termijn dalend trendkanaal rond 340. Pas daarboven breekt de AEX uit de dalende trend, sinds begin dit jaar. Met de momenteel positieve futures voor Nasdaq en Dow Jones is een verder herstel van de AEX aan het eind van de dag niet uitgesloten.
Opvallend is vandaag enerzijds de forse correctie van Logica CMG (-5 %), dat logisch is na de eerdere stijging. Anderzijds zien we de opmars van Randstad (29,30, +3 %), die sinds ons advies van 7 sept op 26,30, maar liefst 11 % gestegen is.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is BAM, dat vandaag onder hoge omzetten door de alltime high gebroken is.


Grafiek 4
BAM, Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen week:
BAM (26.73) met 3 % stijging verder doorgebroken. Nadert nu oude weerstand op 27,50. Koop pas weer daarboven met als koersdoel 31-33. Stoploss op 24,50, rond MA-200. Is vandaag met een koers van 28,35 bij meer dan verdubbelde dagomzet doorgebroken. Koop liefst na correctie met als koersdoel 31-33.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!