Stemmingsbeeld
Vrijdag 22-10-04 15.00 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

AEX verworden tot gatenkaas

De olieprijs bereikte maandag een hoogste koers op 55,33 dollar, waarna een beperkte correctie volgde. Momenteel noteert de olieprijs met 54,78 dollar weer bijna op het maximum, zodat een verdere stijging voor de hand ligt. De beurzen lijken hierop nauwelijks meer te reageren en dat is misschien maar goed ook.
Grafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

De euro (1,2609 dollar) is uit de trading range tussen 1,197 en 1,2460 dollar gebroken, waarna er een versnelling van de uptrend optrad. Koersdoel is de hoogste koers dit jaar op 1,2910 dollar. Gezien de gevormde vallende doji-ster precies op de rand van het korte termijn uptrendkanaal en het oversold karakter volgens de 14-daagse RSI valt eerst nog wel een correctie te verwachten, dat de euro terug zou kunnen brengen naar het eerdere uitbraakpunt op 1,2460 dollar. Dit zou de dollargevoelige beurzen weer wat rust kunnen brengen.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX (328,89) maakt er momenteel een potje van. De ene dag met een gap omhoog, de andere dag weer met een gap omlaag. De AEX verwordt daarmee tot een gatenkaas en is daarmee moeilijk voorspelbaar. Gisteren werd evenwel weer een nieuwe laagste koers op 323,0 neergezet, hetgeen echter nog wel steeds een hogere bodem is dan de vorige bodem op 321,9 en dat is positief. De gisteren gevormde hamer voorspelde dat de AEX vandaag weer zou opveren, hetgeen de AEX momenteel braaf doet. Probleem is evenwel dat de AEX daarbij aanloopt tegen de zeer korte termijn dalende weerstandslijn en dat deze daarop wel eens zou kunnen afketsen. Zo niet, dan kan de AEX verder omhoog, maar ontmoet daarbij allerlei weerstanden gevormd door eerdere gaps. Zo ligt er allereerst belangrijke weerstand op 329,5 gevormd door de bovenkant van de opgevulde gap 1. Vervolgens ligt er weerstand op 330,9 en 332,6 gevormd door de eerder gesloten gap 2. Pas boven de weerstandslijn van het middellange termijn dalend trendkanaal nu rond 334,5 krijgt de AEX weer wat lucht, dat pas boven de weerstand op 339,4 wat definitievere vorm kan krijgen.
Mocht de AEX echter onverhoopts verder dalen onder de steun op 321,9, dan ziet het er minder florissant uit en moeten we rekening houden met een hervatting van de dalende trend. Veel zal afhangen van WallStreet, waar aan de ene kant de Nasdaq wonderbaarlijk krachtig herstel laat zien en verwoede pogingen doet om te herstellen binnen de uptrend, terwijl aan de andere kant de Dow Jones het duidelijk laat afweten.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Crucell, dat deze week weer opnieuw uitgebroken is.


Grafiek 4
Crucell Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen weekend:
Crucell (7.00) profiteer van correctie en koop speculatief met als koersdoel 7,80-9,25. Stoploss op 6,45, rond MA-200. Voor meer zekerheid koop pas boven de 7,35.

Deze is van de week met bijna 10 % stijging opnieuw doorgebroken. Deze nadert nu de oude weerstand op 7,80, waarboven een fors hoger koersdoel van 8,55-11,25 ontstaat. Met een koers van 7,68 is de nabijheid van de oude weerstand op 7,80 wel een reden voor beleggers om winst te nemen. Koop daarom pas na forse correctie of boven de 7,80 met als koersdoel 8,55-11,25.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!