Stemmingsbeeld
Vrijdag 23-01-04 13.00 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX, pullback ten einde?

De euro is vorige week met een neerwaartse gap (1,2618-1,2543 dollar) uit de korte termijn uptrend gebroken, maar na de vorming van een hamer op maandag weer krachtig opgeveerd en niet alleen boven de neerwaartse gap hersteld, maar ook uit de dalende vlagformatie (rood) gebroken. Daarmee ligt een voortzetting van de uptrend van de euro voor de hand. Wel kan de euro nog afketsen op de onderkant van het neerwaarts doorbroken uptrendkanaal nu rond 128,50. Pas boven de weerstand op 128,99 wordt de uptrend hersteld.
Duidelijk is dat de opmars van de euro en dus weer een hernieuwde daling van de dollar de opmars van de dollargevoelige AEX afremt, maar ook niet meer dan dat. Vooralsnog blijft de AEX sterk liggen en is het wachten tot de AEX opnieuw door de weerstand en wel door 360,4 gaat.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX is vorige week succesvol door de weerstand op 344,3 gegaan. Maandag opende de AEX nog wel hoger en zette een hoogste koers van 360,4 neer, maar daarna ketste de AEX precies af op de weerstandslijn (blauw) van een klein korte termijn stijgend trendkanaal. Gisteren leek de AEX de weerstand op 360,4 al weer te doorbreken, maar door een opnieuw dalende dollar werd de aanslag afgeslagen. Vandaag probeert de AEX het opnieuw. De gevormde hamer, precies op de bovenkant van het eerder doorbroken zeer korte termijn stijgend trendkanaal (lichtgroen) voorspelt een nieuwe stijging van de AEX. Wanneer we goed kijken zien we dat de laatste dagen een stijgende driehoek gevormd is en ook deze voorspelt een verdere stijging van de AEX. Boven de weerstand op 360,4 ontstaat een koersdoel van 370-400.
Mocht de correctie toch doorzetten dan heeft de AEX belangrijke steun op 353,46. Daaronder kan deze verder onderuit naar het eerdere uitbraakpunt op 344-348. Wij verwachten echter gezien de kracht van de uitbraak van de AEX niet dat de correctie zover doorzet. Middels een extra nieuwsbriefbericht gisteren voorbeurs hebben wij onze nieuwsbriefklanten dan ook een AEX call febr 365 voor ca 4,00-4,50 laten kopen. Deze noteert nu met een koers van 3,75 weliswaar iets lager, maar met een looptijd van nog 4 weken te gaan, liggen er nog volop kansen op aanzienlijke koerswinst, gezien de krachtige uptrend van de AEX. Koersdoel is dus 370-400.


Grafiek 4
Versatel, Point and Figure daggrafiek:

We schreven in de afgelopen niewsbrief van vrijdag 16 januari jl.:
Versatel (1.77) dalende vlag nog niet afgerond.Koop pas opnieuw boven 1,85 met koersdoel 2,25-3,40. Stoploss op 1,55.
De uitbraak heeft maandag met hoge omzetten plaats gevonden en is na een ideale correctie van slechts 3 nulletjes weer krachtig opgeveerd. U kunt nu nog steeds kopen met als koersdoel 2,25-3,40.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!