Stemmingsbeeld
Donderdag 23-09-04 18.00 u nabeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

Forse stijging olieprijs nekt beurssentiment.

De olieprijs (48,00) is fors door de weerstand op 45,37 gebroken en keert daarmee terug binnen het fel stijgende uptrendkanaal (blauw). Mocht deze verder stijgen boven de alltime high op 49,40, dan kunnen we fors hogere olieprijzen verwachten. Wat het effect van stijgende olieprijzen op het sentiment kan doen, hebben we gisteren en vandaag al kunnen ervaren. Volgens de 14-daagse RSI is de olieprijs nagenoeg overbought, zodat een correctie de komende dagen te verwachten valt. Wellicht geeft dit de beurzen de tijd om weer wat bij te komen.Grafiek 4
Euro-dollar, Candlestick daggrafiek:

Een andere onruststoker is de euro, welke ondanks de Amerikaanse renteverhoging fors wist aan te trekken. De laatst gevormde kaars is een vallende ster, welke opnieuw een correctie voor de euro voorspelt. Zo lang deze niet boven de weerstand op 1,2300 dollar weet uit te breken is er weinig aan de hand. Weet de euro echter boven de 1,2300 dollar uit te breken, dan breekt deze door de dalende weerstandslijn heen en kan deze fors verder omhoog. De hiermee gepaarde gaande daling van de dollar zou het sentiment verder kunnen doen verslechteren. We hopen derhalve dat de euro nu toch gaat corrigeren, wat aannemelijk is, aangezien de euro volgens de 14-daagse RSI overbought is.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De forse daling van Nasdaq en Dow Jones liet de AEX niet onberoerd. De AEX (326,37) belandde onder het eerdere uitbraakpunt op 330,8 en brak daarbij ook uit het korte termijn uptrendkanaal. Vandaag vond de AEX steun op 325 en veerde vandaar precies op tot het 26-daags Moving Average (MA-26). Mocht de daling van de AEX nu stoppen, dan bestaat de kans op de vorming van een omgekeerde hoofd-schouderformatie, zodat het uitbodemingsproces nog een vervolg zou kunnen krijgen. Veel hangt af van Wallstreet. Mochten de Dow Jones en Nasdaq vanavond alsnog weten op te veren, dan blijft de schade voor de AEX misschien nog beperkt. Zo niet, dan vrees ik dat de AEX opnieuw op weg kan gaan naar de onderkant van het middellange termijn dalend trendkanaal. Daarbij vindt de AEX nog wel drievoudige steun in het gebied 319,1-323,4, waarop deze alsnog kan omkeren.


Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is BAM, dat dinsdag onder hoge omzetten door de alltime high gebroken is.


Grafiek 4
BAM, Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen week:
BAM (26.73) met 3 % stijging verder doorgebroken. Nadert nu oude weerstand op 27,50. Koop pas weer daarboven met als koersdoel 31-33. Stoploss op 24,50, rond MA-200. Is met een koers van 28,80 reeds 3 dagen en 3 % uitgebroken en voldoet daarmee aan de 3-regel. Volgens de Candlestick daggrafiek (niet weergegeven) is de correctie reeds voorbij en kan deze zich opmaken voor een verdere stijging. Wacht even af of de correctie niet alsnog komt, gezien het slechte sentiment en stap anders alsnog in als koersdoel 31-33.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!