Stemmingsbeeld
Donderdag 25-03-04 19.00 u nabeursbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Eindelijk technische rebound!

Met een intraday koers van 1954 om 19.00 u weet de Nasdaq voor het eerst sinds ruim een week weer krachtig op te veren. De maandag gevormde neerwaartse gap tussen 1940 en 1929 is vandaag intraday fors doorbroken en daarmee dus inherent opgevuld. Deze opgevulde gap zou nu wel eens (voorlopig) een nieuwe bodem onder de Nasdaq kunnen leggen, van waar verder herstel goed mogelijk is. Daarmee keert de Nasdaq ook terug boven de eerdere steun op 1939. Zolang de Nasdaq in de dalende vlagformatie zit, is de downtrend nog volledig intact. Wel is het momentum uitgebodemd en lijkt deze door de 0 lijn te gaan en dat geeft aan dat de rebound nog verder door kan zetten. Daarvoor spreekt ook de RSI die er op wijst dat de Nasdaq nog steeds fors oversold is.
Eerste richtpunt voor de Nasdaq is de eerdere steun en nu weerstand op 1992. Daarboven ziet het er pas wat beter uit. Pas boven de bovenkant van de dalende vlagformatie nu rond 2020 breekt de Nasdaq uit de downtrend en kunnen we ons richten op verder herstel. Tot die tijd moeten we er ter dege rekening houden dat het een en ander louter technisch herstel is. Positief is wel dat de downtrend in ieder geval even tot stilstand gekomen lijkt. Daarbij heeft de Nasdaq dus steun weten te vinden op het 200-daags Moving Average (MA-200) en dat is erg bemoedigend. Het herstel van vandaag smaakt naar meer.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

De AEX zakte gisteren zelfs intraday door de steun op 325,5, maar wist er weer boven te sluiten. Vandaag is de AEX met een lange witte kaars opgeveerd en is met een slotkoers van 334,53 zelfs fors in de eerder gevormde neerwaartse gap tusen (336,2 en 332,6) doorgedrongen. Het gevormde patroon heeft wat weg van een bodempatroon, maar niet meer dan dat. Het momentum lijkt uitgebodemd en is hard op weg naar de 0 lijn. Daarmee ligt er verder koersherstel voor de hand, wat zeker ondersteund wordt door de RSI, die nog steeds aangeeft dat de AEX fors oversold is. De AEX is dus recent gedaald van 362,7 naar een laagste koers gisteren op 323,4, een daling van 39,3 punten. Volgens de theorie van Fibonacci-retracement kan de AEX nu herstellen naar 338-343. Tussentijds ondervindt deze natuurlijk weerstand van de bovenkant van de neerwaartse gap tussen 336,2 en 332,6. Belangrijk richtpunt voor de AEX is de eerder doorbroken cruciale steun op 344,3. Pas daarboven wordt de downtrend van de AEX geneutraliseerd. De kans is vooralsnog groot dat de AEX op de 344 of zelfs al eerder op de 336 afketst, waarna de daling vervolgd wordt. Bemoedigend is evenwel dat de AEX weer hersteld is boven het 200-daags Moving Average (MA-200), wat het laatste jaar vooral bij aandelen als een betonnen steunniveau fungeerde.
We zijn echter voor een verder herstel afhankelijk van Amerika. We hopen dat deze vanavond zoals het er nu naar uitziet eens flink in de plus weet te sluiten.
Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Crucell.Grafiek 4
Twentsche Kabel, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 21 maart jl. schreven wij over Crucell:
Crucell (6.53) is met 14% stijging uit dalende vlagformatie gebroken.Koop speculatief.Koersdoel 7,05-8,55. Stoploss 5,50. Is deze week tegen de trend in met ruim 4% gestegen tot vlak onder de weerstand op 7,05. Daarmee dreigt dus een correctie. Koop na correctie of boven de weerstand op 7,05 met als eerste koersdoel 8,55.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!