Stemmingsbeeld
Donderdag 29-01-04 16.15 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Euro-Dollar, Candlestick daggrafiek:

AEX in smalle trading range

De euro heeft tot tweemaal toe een lagere top gevormd, maar nog geen lagere bodem. Met de daling van vandaag van ruim 1% bevindt de euro zich duidelijk in een wat bredere dalende vlagformatie en heeft daarmee de neiging om verder te dalen. De euro kan daarbij verder dalen naar de hier eerder genoemde Fibonacci-niveauís op 1,18-1,21 dollar. Dat correspondeert precies met een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,19 en dat ligt ruim 4 % lager dan nu. Duidelijk is dat het herstel van de euro vandaag een bodem legt onder de AEX, ondanks de negatieve stemming op WallStreet.
Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Heen en weer geslingerd door een sterk op en neergaande euro beweegt de AEX zich al bijna twee weken in een smalle trading range tussen 353,46 en 360,4 met een uitschieter dinsdag naar 360,8. Dit is een duidelijke consolidatiefase na de eerdere stijging. Er stroomt momenteel veel geld naar de markt, maar beleggers aarzelen nog altijd. Dit consolidatiepatroon wordt vaak gevolgd door een grote uitbraak omhoog of omlaag. Gezien de krachtige uptrend verwachten we een opwaartse uitbraak met als koersdoel 370-400.
Mocht de steun op 353,46 bezwijken dan kan de AEX op weg naar de zeer korte termijn stijgende steunlijn (lichtgroen) op 351,5 en daaronder mogelijk nog uiterlijk naar het eerdere uitbraakpunt op 344-348. Wij verwachten echter gezien de kracht van de uitbraak van de AEX niet dat de correctie zover doorzet.

Grafiek 4
Getronics, Point and Figure daggrafiek:

We schreven in de afgelopen niewsbrief van zaterdag 24 januari jl.:
Getronics (2.24) met 24% stijging sterke uitbraak.Profiteer van pullback en koop met koersdoel 2,75-3,90.Stoploss 1,90.
Is deze week met maar liefst 16 % stijging opnieuw doorgebroken. Is na het bereiken van het eerste koersdoel op 2,75 gecorrigeerd, zodat hernieuwde koopkansen ontstaan. Wacht echter met kopen totdat duidelijk is of de deze week ingezette correctie van de Nasdaq doorzet of niet. Stap dan ev. in met als koersdoel 3,90.


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!