Stemmingsbeeld
Dinsdag 30-03-04 11.15 u ochtendbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

Toe hoever reikt het technisch herstel?

Vanaf de bodem op 1897 is de Nasdaq in een rechte lijn precies hersteld naar de eerder doorbroken steun op 1992. Tijd voor winstnemingen dus, wat ook blijkt uit het 5-daags RSI (niet weergegeven). De negatieve futures bevestigen dit beeld en wij verwachten vandaag dan ook een beperkte gezonde correctie, waarbij de Nasdaq idealiter steun vindt op de zeer korte termijn stijgende steunlijn (licht groen) nu rond 1980. De Nasdaq zou zelfs nog verder mogen corrigeren desnoods naar de bovenkant van de opgevulde gap tussen 1940 en 1929, zolang deze dan maar weer krachtig opveert en dus een hogere bodem vormt. De correctie mag echter niet te ver doorzetten, want anders hebben we louter te maken gehad met een pullback naar de eerder doorbroken cruciale steun op 1992, waarna de daling vervolgd wordt.
Gezien het feit dat het 10-daags momentum door de 0-lijn gegaan is en het 14-daags RSI uitbodemt, verwachten wij na een kleine correctie een verder herstel van de Nasdaq, waarbij deze zal proberen boven de bovenkant van de dalende vlagformatie nu rond 2010 te breken. Slaagt de Nasdaq daarin, dan is de downtrend voorbij en kunnen we na een consolidatiefase tussen 2000 en 2150 op termijn een herstel van de uptrend verwachten.
We sluiten overigens niet uit dat als gevolg van Windowdressing ivm de einde van het kwartaal de koersen nu tijdelijk hoger gezet worden. Mochten de 1e kwartaalcijfers in Amerika meevallen, dan kunnen deze een nieuwe impuls aan de huidige bodemvorming geven.

Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Net als de Nasdaq is de AEX in een rechte lijn hersteld van de bodem op 323,4 naar gisteren 341,20. Tijd voor een correctie dus, wat bevestigd wordt door de 5-daags RSI (niet weergegeven). De AEX ondergaat dan ook vandaag vooralsnog een beperkte correctie, aangezien de zeer korte termijn stijgende steunlijn nu rond 337,50 vooralsnog houdt. De AEX mag desnoods verder corrigeren tot de bovenkant van de opgevulde gap tussen 336,2 en 332,6, zolang deze daarna maar weer fors opveert en aldus een hogere bodem vormt.
De correctie mag echter niet te ver doorzetten anders hebben we te maken gehad met een onvolledige pullback naar de steun op 344, waarna de daling vervolgd wordt.
Gezien het feit dat het 10-daags momentum door de 0-lijn gegaan is en het 14-daags RSI uitbodemt, verwachten wij na een beperkte correctie tot maximaal 336 een verder herstel van de AEX, waarbij deze alsnog zal proberen te herstellen boven de cruciale steun op 344. Pas daarboven wordt de huidige downtrend geneutraliseerd en is verder herstel mogelijk.
We zijn echter voor een verder herstel volledig afhankelijk van Amerika. We hopen dat deze vanavond ondanks de negatieve futures de schade beperkt weet te houden.
Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision neemt plus een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief kijgt u aan het eind van iedere beursdag automatisch aan-, verkoop- of winstnemingsadviezen, zoals onderstaand het koopadvies voor Getronics.Grafiek 4
Getronics, Point and Figure daggrafiek

In de nieuwsbrief van 26 maart jl. schreven wij over Getronics:
Getronics (2.47) vond steun op uiterste stoploss op 2,15 en veerde weer terug boven de stoploss op 2,40. Hanteer lagere stoploss op 2,20 (3-regel). Koop pas weer boven de 2,65. We zien dat Getronics is hersteld precies tot de onderkant het eerder verlaten uptrendkanaal. Boven de weerstand op 2,65 keert deze weer terug in dit uptrendkanaal. Koop boven 2,65 met als koersdoel 3,35-3,90. Uiteraard kunt u eventueel nu al louter speculatief goedkoper instappen, maar u loopt dan wel extra risico.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!