Stemmingsbeeld
Dinsdag 31-08-04 13.00 u middagbericht

Ga naar homepage StockVisionGrafiek 4
Nasdaq Composite, Candlestick daggrafiek:

De olieprijs onderuit en hoe nu verder?

Nu de olieprijs de laatste week fors gedaald is en de dollar flink hersteld, lijkt een verdere stijging voor de hand te liggen. Echter beleggers besloten gisteren in Amerika winst te nemen. Met topvorming in de 14-daagse RSI en het 10-daags momentum en het oversold karakter van de Nasdaq is dat laatste ook niet meer dan logisch. De Nasdaq is daarbij uit een opwaartse wigformatie gebroken, wat ons enigszins zorgen baart. Echter de recente opwaartse kruizing van het 10-daags Expontieel Moving Average (EMA-10) boven het 26-daags Moving Average (MA-26) lijkt een koopsignaal te gaan genereren en daardoor geloven we slechts in een beperkte correctie naar de steun op 1829, waarna de stijging vervolgd wordt. Let wel! Dit herstel vindt uitsluitend plaats binnen het middellange termijn dalend trendkanaal. Doch daarbinnen heeft de Nasdaq ruimte tot allereerst 1897 en daarboven zelfs tot de bovenkant van het dalend trendkanaal rond 2016.Grafiek 4
Dow Jones, Candlestick daggrafiek:


De Dow Jones toont een identiek beeld en is dus ook uit een opwaartse wigformatie gebroken. We verwachten steun rondom 9960-10000, waarna de Dow Jones verder kan herstellen binnen het dalend trendkanaal tot de bovenkant ervan nu rond 10360.Grafiek 4
AEX, Candlestick daggrafiek:

Ook de AEX (323,7) is uit een opwaartse wigformatie gebroken, maar we verwachten dat de daling opgevangen wordt door de opgevulde neerwaartse gap tussen 325,9 en 321,9, waarna de stijging vervolgd wordt. Een vingerwijzing daarvoor is ook de recente opwaartse kruizing van het 10-daags Expontieel Moving Average (EMA-10) boven het 26-daags Moving Average (MA-26), hetgeen een koopsignaal genereert en daardoor geloven we slechts in een beperkte correctie. De huidige correctie is namelijk noodzakelijk om de RSI te laten afkoelen, waarna er weer ruimte omhoog ontstaat. Boven de weerstand op 330,8 kan de AEX binnen het middellange termijn uptrendkanaal herstellen naar de bovenkant ervan nu rond 343.
Om nu shortposities in te nemen is derhalve nog niet opportuun, maar dit verandert als de AEX onverhoopt duidelijk sluit onder de opgevulde gap, dus onder de 321,9. We wachten maar even af.

Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Jetix Europe, voorheen Foxkids Europe, die we al een tijd volgen. Deze is dit jaar al 107 % gestegen.


Grafiek 4
Jetix Europe, Point and Figure daggrafiek

Jetix is vandaag afgeketst op de de rand van het brede uptrendkanaal met kans op verdere correctie. Derhalve lijkt het ons raadzaam om even winst te nemen. Koop terug na forse correctie of boven de 13,25 met als koersdoel 14,50-15,75.

DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!