Hoe behaalt u een hoog rendement?

 

In onze maandelijkse workshops StockVision laten we zien hoe u middels ons programma StockVision ondersteund met een (AEX+Europa)-nieuwsbrief en een USA-nieuwsbrief door een juiste selectie van aandelen een goed rendement kunt behalen, ook op de lange termijn. Daarbij wordt aan de hand van actuele grafieken het toepassen van de Technische Analyse m.b.v. StockVision in de praktijk gebracht.
De meest recente workshop vond plaats op Woensdag 25 juni 2003 en ging over beleggen in Amerika en Europa. Wilt u de sheets van deze workshops nog eens nalezen, zie dan workshop 250603.
De eerstvolgende workshop staat gepland na de vakantie en wel op woensdag 10 september a.s. Voor meer informatie, zie workshops

Bent u geintesseerd hoe in deze tijd toch geld kunt verdienen, orienteer u dan zeker eens op Amerika. Daar zijn veel fondsen aantrekkelijk, zowel op de korte tot middellange termijn als de lange termijn. Wanneer u een abonnement op onze emailservice USA neemt, ontvangt u tevens ter ondersteuning iedere maand gratis een USA-nieuwsbrief, meer gericht op de lange termijn. Binnen onze USA-nieuwsbrief houden wij een 76-tal fondsen bij. Daarvan zijn 11 fondsen geschikt voor de lange termijn. De anderen 60 zijn meer geschikt voor de korte tot middellange termijn.
Laten we eerst een kijken naar de rendementen van de lange termijn fondsen.

Grafiek 4

Top 10 van Amerikaanse aandelen, geschikt voor een lange termijn belegging:

In onze USA-nieuwsbrief en onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief besteden we regelmatig aandacht aan onze top 10 van Amerikaanse fondsen geschikt voor de lange termijn. Het verdient de aanbeveling om deze fondsen vooral na een forse, nog wel toelaatbare correctie te kopen, tenzij dat er een belangrijke weerstand ligt. Het negatieve dollareffect over de laatste 5 jaar bedraagt netto 7 %, hetgeen gezien bovenstaande totaalrendementen van 166-793 % te verwaarlozen is. Aangezien de dollar daarentegen nu uitgebodemd lijkt en weer mogelijk verder gaat stijgen, dan is er de komende tijd juist een positief dollareffect bovenop de koersstijging te realiseren.
In het onderstaande tonen wij u van bovenstaande top 10 als voorbeeld de grafiek van Apollo.

Grafiek 4

Apollo Group, Point and Figure weekgrafiek:

Apollo Group houdt zich bezig met volwasseneducatie via universiteiten en via Internet en wist dit jaar wederom 60 % winstgroei te laten zien. Is onlangs uit een lange termijn stijgend trendkanaal gebroken, waarbij er een versnelling van de stijgende trend optrad. Rendement in 1998 +8%, in 1999 -41%, in 2000 +145 %, in 2001 +37%, in 2002 +47%, in 2003 +44 %.Totaal 353 %/5,5 jr. Dus geschikt voor lange termijn belegging.
Is opnieuw koopwaardig boven de weerstand op 63,50. Overweeg boven de 63,50 of na een forse correctie een aantal aandelen op de plank te leggen en financier daarmee de aanschaf van ons programma en nieuwsbrief.

Laten we nu maar eerst kijken naar de rendementen van de fondsen voor de korte tot middellange termijn. Deze zijn nogal volatiel en dienen dus met aandacht gevolgd en bewaakt te worden. De daarmee te behalen rendementen zijn echter aanzienlijk, zie onderstaande top 30 van best presterende Amerikaanse aandelen in 2003, die wij in onze nieuwsbrief bijhouden.

Grafiek 4

Top 30 van best presterende Amerikaanse aandelen in 2003:

Als voorbeeld van een fonds geschikt voor de korte tot de middellange termijn tonen wij onderstaand het voorbeeld van Nvidia.

Grafiek 4

Nvidia, Point and Figure weekgrafiek:

Nvidia levert chips voor snelle grafische kaarten voor computers en weet zich daarmee in de markt van semiconductorbedrijven goed te onderscheiden. Deze is zojuist gecorrigeerd. Boven de dalende weerstandslijn op 25,50 is dit fonds weer koopwaardig met als koersdoel 28-40. Voor meer zekerheid koop pas boven de 28. Overweeg na uitbraak een aantal aandelen op de plank te leggen en financier daarmee de aanschaf van ons programma en nieuwsbrief.

De geschetste rendementen in Amerika in 2003 zijn aantrekkelijk, maar Hoe hoog zijn de te behalen rendementen nu? De vorige USA-workshop werd gehouden op 7 mei, de afgelopen workshop op 25 juni jl.. De rendementen in de tussenliggende periode van 6 weken waren als volgt, zie onderstaande overzichten:

Grafiek 4

Top 30 Amerikaanse aandelen in de periode van 8 mei t/m 24 juni 2003:

Het gemiddeld rendement over alle doorgebroken nieuwsbrieffondsen is sinds de vorige workshop op 7 mei jl. 8,7 %. Het dollareffect in deze periode was 1,3 %. Dus het nettorendement bedraagt 7,3 % in 1,5 mnd, dat is ca. 50-60 % per jaar. Daarbij moet in aanmerking genomen worden dat de dollar waarschijnlijk uitgebodemd is en mogelijk verder gaat stijgen, zodat daarmee een extra rendement te bepalen valt.
Ter vergelijking de AEX steeg in dezelfde periode louter 1,6 %.
Let op! Van de door ons bijgehouden top 10 lange termijn fondsen bevinden zich maar liefst vijf in de top 30.

Grafiek 4

Top 11 van aandelen geschikt voor de lange termijn:

Van de lange termijn fondsen ging inmiddels Ball door de stoploss heen. Dus de top 11 van fondsen geschikt voor de lange termijn is nu teruggebracht tot een top 10. Het gemiddeld rendement over alle lange termijn nieuwsbrieffondsen (inclusief de mislukkeling Ball) sinds de vorige workshop op 7 mei jl. bedraagt 8,9 %. Het netto rendement van 7,5 % (gecorrigeerd voor de daling van de dollar) ziet er veelbelovend uit.

Woensdag 25 juni 2003 hebben wij dus de meest recente workshop over Amerika en Europa gegeven. Wilt u de sheets van deze workshops nog eens nalezen, zie dan workshop 250603 .
Wilt u een eerdere Amerikaanse nieuwsbrief van woensdag 4 juni jl. nog eens nalezen, kies dan voor een Wordbestand of een Arobat Reader bestand van de nieuwsbrief.

Bent u meer geinteresseerd om een eerdere (AEX+Europa)-nieuwbrief van 21 juni nl. na te lezen, kies dan voor een Wordbestand of een Arobat Reader bestand van de nieuwsbrief.
Geinteresseerd geraakt, neemt dan een proefabonnement op StockVision, door op onderstaande banner te klikken.


Archief van dagcommentaren       Abonneer u op onze nieuwsbrief       Neem een proefabonnement op StockVision


DISCLAIMER: Bovenstaand rendement overzicht is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!